marți, 21 august 2007

Adevărata problemă

Marcu 10:51 Isus a luat cuvântul, şi i-a zis: „Ce vrei sã-ţi fac?” „Rabuni” I-a rãspuns orbul „sã capãt vederea.” (Marcu 10:51).
Cu toţii ştim ce înseamnă să te învârţi în cerc. Te rogi pentru rezolvarea unui dezastru financiar, doar pentru a face loc la altul să sosească în viaţa ta. Te rogi pentru vindecarea unei probleme de sănătate chiar la timp ca să fi doborât de o alta. Satan aprinde focuri de paie, unul după altul, în jurul nostru, pentru a ne ţine ocupaţi cu stingerea lor şi a ne sustrage de la singurul lucru care este cu adevărat necesar şi anume, a sta la picioarele Lui Isus Cristos şi a învăţa de la El, a primi de la El Viaţa pe care ne-o dă din belşug.

Da, încercăm din greu. Ne rugăm. Ne exersăm credinţa... dar ne lăsăm prinşi mereu în aceleaşi vechi probleme. De ce??? Pentru că mult prea des, nu ştim cu adevărat reala nevoie pentru care să ne rugăm.

Aproape că îţi aud reacţia: „Crede-mă, eu nu am problema asta! Ştiu ce nevoi am. Necesitatea de a-mi împlini acea nevoie, mă face să umblu în cercuri.”

Asta este ceea ce cred cei mai mulţi, că au o nevoie pentru care aleargă mereu şi mereu, de nu-i mai dau de capăt şi că nu-i dau de capăt pentru că nu au alergat destul. Astfel ei îşi petrec întregul timp străduindu-se a primi. Îşi cheltuie energia rugându-se pentru lucruri de care nu au cu adevărat nevoie şi cerând altele pe care nu le vor cu adevărat. Şi astfel sfârşesc în a se îndrepta către nicăieri în mod vertiginos.

Dacă ne uităm în Marcu 10, veţi înţelege ce vreau să spun. Orbul Bartimeu stătea lângă drum cerşind, atunci când Isus a trecut pe lângă el.

Marcu 10:47 El a auzit cã trece Isus din Nazaret, şi a început sã strige: „Isuse, Fiul lui David, ai milã de mine!”
50 Orbul şi-a aruncat haina; a sãrit, şi a venit la Isus.
51 Isus a luat cuvântul, şi i-a zis: „Ce vrei sã-ţi fac?” „Rabuni” I-a rãspuns orbul „sã capãt vederea.”
52 Şi Isus i-a zis: „Du-te, credinţa ta te-a mântuit.” Îndatã orbul şi-a cãpãtat vederea, şi a mers pe drum dupã Isus.

Acum, gândeşte un moment la ceva: conform cu ceea ce ne spunea Scriptura, câte nevoi avea Bartimeu în acel moment??? Doar una? Nu, el nu era doar orb, ci şi cerşetor. Probabil că avea mai multe probleme decât ne putem închipui şi toate păreau nevoi legitime ale lui Bartimeu. Dar de fapt, nevoia lui era vederea şi odată rezolvată această nevoie reală, celelalte şi-ar fi găsit în ea rezolvarea.

El ştia lucrul acesta. Aşa că atunci când Isus l-a întrebat „Ce vrei ca Eu să-ţi fac?”, el ştia cu exactitate ce să ceară şi a şi căpătat imediat.

Isus este la fel de disponibil azi faţă de tine ca şi faţă de Bartimeu atunci. Întrebarea este „Ştii cu adevărat ce să ceri?”

Gândeşte-te la asta. Roagă-te. Lasă ca Domnul să-ţi deschidă ochii şi să-ţi arate ceea ce ai nevoie cu adevărat. Dacă faci astfel, rugăciunile tale vor căpăta o nouă putere. În loc de a tot lovi marginile problemei, ele vor nimeri în inima ei, rezolvând-o. Şi nu va trebui să-ţi risipeşti viaţa alergând în cercuri.
Mat 6:33 Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Niciun comentariu: