sâmbătă, 4 august 2007

Hula impotriva Duhului Sfant (pacatul care duce la moarte)

Din locul in care ma aflu (in har=dar nemeritat, necastigat), lucrurile se vad astfel:

Din Evrei 10:
Isus, Mielul Lui Dumnezeu, a facut voia Tatalui, sfintind si desavarsind, ODATA PENTRU TOTDEAUNA pe cei care accepta jertfa Sa. Dumnezeu nu-si mai aduce aminte de pacatele lor, nici de faradelegile lor!

Acolo unde este iertare de pacate, nu mai este nevoie de jertfa pentru pacat (a cere iertare), prin sangele Lui Isus avand intrare libera (neconditionata de faptele noastre) in Locul Prea Sfant.

Deci Isus a murit pentru iertarea tuturor pacatelor noastre, odata pentru totdeauna. Cine crede in El, nu mai vine la judecata si nu vede moartea.
...........
Insa totusi, in Biblie se vorbeste despre un pacat de moarte, un pacat cu voia, hula impotriva Duhului Sfant. Daca orice pacat facut de mine a fost deja platit la cruce inseamna ca pacatul acela care duce la moarte, este ceva ce nu fac. simplul fapt ca, pina la sfarsit ma incapatanez sa nu fac acel lucru, ma va duce cu siguranta la judecata si moarte.

Ioan16:8-11 ne spune despre Ajutorul, care va veni daca Isus va pleca(citez din traducerea God's Word):

El va veni sa condamne lumea de pacat, sa arate lumii ceea ce are aprobarea Lui Dumnezeu si sa convinga lumea ca Dumnezeu o judeca. El va convinge lumea de pacat fiindca oamenii nu cred in Mine. Va arata lumii ce are aprobarea Lui Dumnezeu, fiindca Eu merg la Tatal si voi nu ma veti mai vedea. va convinge lumea ca Dumnezeu o judeca, fiindcaconducatorul acestei lumi a fost deja judecat... Cand Duhul Adevarului va veni, El va va calauzi in tot adevarul.

Deci scopul pentru care Duhul (Ajutorul) vine, este:
-pentru a convinge lumea de natura ei pacatoasa si de nevoia de Cristos. Cei care nu cred in Cristos refuza cercetarea Duhului si practic, necrezandu-L, Il fac mincinos, hulind impotriva cercetarii Sale. Acest refuz constant, ii va duce la moarte, fiind singurul "pacat" neacoperit de sangele Lui Cristos la cruce.

-va convinge lumea de neprihanirea Lui Cristos, pe care o primesc prin credinta acei care cred in El. Nu este o neprihanire prin fapte, caci toate faptele rele au fost deja rascumparate, ci prin credinta in sangele Lui Cristos. Nu exista nici o alta neprihanire care sa fie acceptata de Dumnezeu, decat cea primita prin Credinta in Fiul Sau. Cine cauta sa-si castige o alta neprihanire, huleste impotriva Duhului, castigand judecata in loc de viata vesnica.

-va convinge lumea ca Dumnezeu o judeca, caci satan a fost deja judecat. Cine nu accepta marturia Duhului ca avem o singura viata si apoi vine judecata, huleste impotriva Duhului si... are parte de judecata.

Deci, nu exista nici un alt pacat care sa ne duca la moarte (altfel jertfa si sangele Lui Isus ar fi partiale) decat refuzul constant de a primi aceasta iertare, refuz facut Duhului, caci El este Cel care necerceteaza si ne convinge.

Niciun comentariu: