luni, 26 mai 2008

Lauda-te in ceea ce priveste harul Lui Dumnezeu pentru tine!

1 Corinteni 1:31... „Cine se laudă, să se laude în Domnul.”

Daca cineva te intreaba „ce trebuie sa fac pentru a mosteni viata vesnica?” tu probabil ii vei spune „crede in Domnul Isus si vei fi mantuit!”, nu-i asa?

Un tinar bogat I-a pus Lui Isus aceeasi intrebare dar in loc sa-i spuna sa creada in El, Isus i-a dat legea (Marcu10:17-22).

Isus a vazut ca tanarul isi traia viata mandrindu-se cu zelul sau in a tine legea pentru a castiga viata vesnica si binecuvantarile Lui Dumnezeu. Dar din cauza dragostei Lui pentru acel om, Isus a trebuit sa-i arate ca acei care traiesc dupa lege, trebuie sa realizeze ca eforturile proprii nu-i pot mantui.

De aceea El i-a reamintit „Cunoşti poruncile: „Să nu preacurveşti; să nu ucizi; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă; să nu înşeli; să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta.” Tanarul a aratat ca increderea sa era in abilitatea sa de a tine legea cand a raspuns „toate aceste lucruri le tin inca din pruncia mea”.

Atunci Isus a trebuit sa-i spuna „un singur lucru iti lipseste...vinde tot ce ai si da la saraci... si vino... urmeaza-Ma”. Cand tanarul a auzit acest lucru s-a intristat si a plecat. Legea l-a biruit caci i-a demonstrat ca bogatiile sale erau cele care ii conduceau viata.

Atunci cand ne laudam cu tinerea legii, ea totdeauna va scoate la iveala ceva ce ne lipseste sau nu reusim sa tinem. Legea este atat de sfanta si perfecta incat daca nu tinem o frantura din ea, nu are alta alternativa decat sa ne judece si sa ne condamne. Asta este scopul pentru care a fost facuta legea. (Galateni3:10).

Dumnezeu nu vrea ca noi sa ne mandrim cu abilitatea noastra de a tine legea. Daca ar fi sa ne incredem in ceva cu totul, daca ar fi sa ne laudam cu ceva, acesta este harul Lui Dumnezeu. Numai harul Sau poate in totalitate sa ne mantuiasca, pastreze, vindece, elibereze si binecuvanteze.

Asa ca sa nu ne mandrim cu ceea ce am facut sau suntem capabili sa facem, ci sa ne laudam cu harul Sau pentru noi, care este taria noastra, sanatatea, bunastarea, intelepciunea, speranta, mantuirea si gloria noastra. Astfel ne putem vedea bucurandu-ne de mostenirea vietii din abundenta!

Niciun comentariu: