miercuri, 21 mai 2008

Situatiile se schimba, dar Cuvantul Lui Dumnezeu ramane

Ioan 8:32 veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”

Ia in considerare aceste situatii dure, reale cu care trei persoane au trebuit sa se confrunte: matusa unei doamne din biserica noastra, in urma unei radiografii a aflat ca unul dintre rinichii ei era canceros. Un cuplu din biserica a primit raportul medical care spunea ca ei nu vor putea niciodata sa aiba un copil. O alta doamna din biserica noastra ce a semnat ca girant, a fost pusa in situatia de a trebui sa plateasca unei companii de finante, 34 milioane de dolari.

Cand astfel de situatii dau navala peste noi si noi permitem faptelor sa se cuibareasca in inimile noastre, vom sfarsi prin a ne simti grozav de tulburati. Dar cand lasam adevarul Cuvantului Lui Dumnezeu sa stabileasca situatia, vom simti Duhul Sfant intarind prin marturia Sa adevarul in care credem. El este Duhul Adevarului (Ioan16:13). El nu este duhul faptelor/circumstantelor si nu marturiseste pentru ele.

Poate fi un fapt, ca esti bolnav. Medicii experti spun ca esti bolnav. Radiografia arata ca esti bolnav. Dar Cuvantul Lui Dumnezeu spune ca „prin ranile Lui tu esti vindecat!” (Isaia53:5). Acesta este adevarul despre situatia ta! Care este diferenta dintre fapte si adevar? Faptele se schimba, dar Cuvantul Lui Dumnezeu ramane!

Atunci cand oamenii Lui Dumnezeu aleg sa sfideze faptele si sa umble in adevarul Lui privind situatia lor, Duhul Sfant din ei va intari prin marturie adevarul in care cred.

Femeia cu rinichiul bolnav a trecut printr-o operatie de indepartare a organului bolnav. Dar a primit o restaurare supranaturala, si la radiografie, au aparut doi rinichi sanatosi in loc de unul.

Cuplul fara copii si-au primit extraordinarul si doritul miracol dupa sapte ani. Azi ei sunt mandrii parinti, nu a unui copil ci patru.

Femeia cu datoria la banca, le-a spus ca este o nedreptate si ca Dumnezeu o va proteja. Directiunea a decis in mod miraculos sa-i stearga datoriile.

Data viitoare cind fapte deranjante te vor lovi, lasa Cuvantul Lui Dumnezeu sa stabileasca adevarul despre situatia ta. Si in timp ce Duhul va intari prin marturie adevarul pe care il crezi, faptele se vor schimba si tu-ti vei primi miracolul!

Niciun comentariu: