luni, 29 martie 2010

Primeste prin har, prin credinta

Meditatii zilnice 29.03.2010
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Gal 3:5 Cel ce vă dă Duhul şi face minuni printre voi, le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinţei?

Imagineaza-ti ca te afli la un serviciu de vindecare. Un alcoolic intra in biserica duhnind a alcol. El sta in spatele pianistei, o doamna draguta care a servit in biserica 50 de ani. Amandoi sufera de artrita reumatoida. Puterea de vindecare a Lui Dumnezeu este prezenta. Intr-o clipa, alcoolicul, care nu mai fusese niciodata pana atunci in biserica este vindecat iar pianista, nu.

Daca aceasta ar fi o intamplare adevarata, multi oameni ar fi confuzi. Ei ar intreba „nu ar fi trebuit ca Dumnezeu sa o vindece pe draguta doamna in varsta care L-a servit cu credinciosie in biserica toti acesti ani?”. Oamenii care gandesc astfel, cred ca Dumnezeu vindeca numai pe cei care merita.

Dar nu acesta este stilul Lui Dumnezeu. Dumnezeu se uita la credinta, nu la fapte. Puterea Lui se manifesta in cei care se incred in El, nu in bunul lor comportament. Deci daca ne intoarcem la exemplul de mai sus, Dumnezeu vrea sa-i vindece pe amandoi, pe alcoolic si pe doamna de la pian. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa primeasca prin har (favor nemeritat) prin credinta.

Vezi tu, noi nu putem castiga binecuvantarile Lui Dumnezeu. Le primim crezand in harul si dragostea Lui Dumnezeu pentru noi. Daca primim cea mai mare binecuvantare, mantuirea, simplu, crezand ca Isus a facut totul pentru noi, si nu muncind pentru ea, ce ne face sa credem ca celelalte binecuvantari, mai mici, pot fi obtinute prin fapte?

Deci, daca fiica mea Jesica, se imbolnaveste, nu ma duc la Tatal sa-I spun „Tata, vindeca-mi fiica fiindca eu sunt pastor Prince si predic oamenilor vindecarea!” Nu, ci merg la El in baza sangelui Lui Isus si spun „Tata, iti multumesc ca acum 2000 de ani, Isus a purtat in trupul Sau pe cruce, boala Lui Jesica. Doar pe aceasta baza si prin harul Tau, o pronunt vindecata, in Numele Lui Isus Cristos.

Atunci cand crezi ca iti primesti binecuvantarea numai prin lucrarea terminata de la cruce a Lui ISUS si prin harul Sau, iti vei primi binecuvantarea.

Niciun comentariu: