duminică, 8 iunie 2008

Continua in harul Lui Dumnezeu

2Corinteni3:6 ....caci slova ucide pe cand Duhul da viata.

Pentru evrei, sarbatoarea cincizecimii este celebrarea primirii Torei, a legii Lui Dumnezeu si are loc la 50 de zile dupa sarbatoarea pastelui. Atunci cand Dumnezeu a dat israelitilor cele 10 porunci pe muntele Sinai, a fost la 50 de zile dupa ce ei au celebrat primul lor paste si au iesit din robia Egiptului.

Dar ce s-a intamplat dupa ce Dumnezeu le-a dat legea la prima sarbatoare a cincizecimii? Trei mii de oameni au murit (Exodul32:28). Compara aceasta cu o alta sarbatoare a cincizecimii din Noul Testament. In cartea Faptelor spune ca atunci cand a venit aceasta zi, Dumnezeu nu a dat legea ci Duhul Sfant si ce s-a intamplat? Trei mii de oameni au fost mantuiti (Fapte2:41). Ceea ce demonstreaza ca slova ucide pa cand Duhul da viata.

Legea, care era scrisa si daltuita in piatra era aducatoare de moarte. Ea a ucis 3000 de oameni. De aceea apostolul Pavel a numit-o slujba aducatoare de moarte si condamnare (2Corinteni3:7-9). Pe de alta parte Duhul aduce viata si a mantuit 3000 de oameni.

Prietene, atunci cand vii sub lege incercand sa tii poruncile Lui Dumnezeu pentru a fi binecuvantat, te va duce la moarte. Va fi moarte in casatoria ta, lucrare, sanatate, cariera... in viata ta. Dar cand vei depinde de Duhul harului, te va duce la viata. Vei vedea solutii si miracole (Galateni3:5) si manifestarea roadelor Duhului Sfant.

Asa ca daca vrei sa fii binecuvantat asigura-te ca te afli pe muntele cel bun. Legea a fost data pe muntele Sinai iar Duhul pe muntele Sion. De aceea Biblia spune „Heb 12:18 Voi nu v'aţi apropiat de un munte care se putea atinge şi care era cuprins de foc, nici de negură, nici de întunerec, nici de furtună,
Heb 12:22 Ci v'aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor”
Domnul te binecuvanteaza din Sion (Psalmul128:5) si nu de pe Sinai.

Prietene, ai fost mantuit prin har, prin credinta (Efeseni2:8) Acum, continua in Duhul harului, stai pe muntele corect si El va continua sa aduca miracole in viata ta.

Niciun comentariu: