vineri, 13 iunie 2008

Nu transpira din cauza unei pierderi sau risipe!

Luca 15:22 Dar tatăl a zis robilor săi: „Aduceţi repede haina cea mai bună, şi îmbrăcaţi-l cu ea; puneţi-i un inel în deget, şi încălţăminte în picioare.
23 Aduceţi viţelul cel îngrăşat, şi tăiaţi-l. Să mâncăm şi să ne veselim;

Ce ai spune daca fiul tau caruia i-ai dat o mare mostenire, ar veni intr-o zi acasa tarandu-se, dupa ce a irosit toti banii pe un trai depravat?

In parabola cu fiul risipitor (Luca15:11—24) tatal nu a spus nici un cuvant despre pierdere sau risipa cu toate ca fiul sau pierduse toata averea intr-un trai depravat. Tatal a vazut intoarcerea acasa a fiului sau numai ca pe o oportunitate pentru a-i arata cat de mult il iubeste si a-i restaura tot ceea ce a pierdut.

Asemeni tatalui din parabola este si dorinta Tatalui tau ceresc de a te imbratisa si a-ti arata cat de mult te iubeste si este placerea Lui de a restaura tot ceea ce ai pierdut.

Poate ca recent, ai pierdut ceva, sau esti frustrat ca ceva s-a pierdut datorita unei decizii proaste pe care ai luat-o. Prietene, Dumnezeu nu vede finalitatea pierderii sau a risipei, in felul in care o vezi tu. Atunci cand vii la El cu ea, El o vede ca pe o oportunitate de a-ti restaura ceea ce s-a risipit sau pierdut.

Chiar daca, asemeni fiului risipitor, te simti foarte departe de Tatal tau ceresc, sau simti ca L-ai dezamagit, nu dispera. Adevarul este ca in momentul in care vii la El, El imediat iti reda haina onoarei, ca sa-ti acopere goliciunea, inelul autoritatii, ca sa-ti declare pozitia de putere si domnie si sandalele in picioare (pe care servitorii nu le purtau), ca sa te reaseze ca fiu in casa Sa.

El te reasigura ca tu nu ai pierdut niciodata pozitia de fiu, si sarbatoreste reintoarcerea ta la El taind vitelul cel gras pentru ca tu esti fiul Sau preaiubit pe care il pretuieste.

Si in casa Tatalui tau, nu numai ca te afli sub completa Lui protectie, ci si te bucuri de inepuizabila lui avere si dragostea Sa neconditionata!

Niciun comentariu: