joi, 12 iunie 2008

Tu ai victoria

Rom 8:37 Totuşi în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit.

Daca Cuvantul Lui Dumnezeu spune ca suntem mai mult decat biruitori prin Cristos, atunci suntem. Nu vom deveni ci suntem. Poate ca trecem prin niste esecuri sau avem recaderi in viata noastra, chiar in acest moment, insa situatia noastra nu se poate schimba decat in bine fiindca Dumnezeu spune ca „in aceste lucruri suntem mai mult decat biruitori”. Noi avem victoria!

Vezi tu, Dumnezeu ne-a asezat in Cristos, in locurile preainalte ale universului, acolo unde L-a inaltat pe Fiul Sau. Noi nu incercam sa ajungem pe teritoriul victoriei ci ne aflam deja pe teritoriul victoriei. Nu marturisim Cuvantul Lui Dumnezeu pentru a obtine victoria ci-l marturisim fiindca avem deja victoria. Noi nu luptam pentru victorie ci din victorie.

Diavolul va incerca sa ne fure victoria. El va veni impotriva noastra cu minciuni si temeri facandu-ne sa fim constienti de esecurile, slabiciunile si simptomele noastre in zone ca de ex. sanatatea noastra. Dar noi nu incercam sa fim vindecati ci suntem vindecati. Suntem vindecati deoarece Cuvantul Lui Dumnezeu a declarat deja acest lucru: ”prin ranile Lui sunteti vindecati”.

O sora din biserica noastra a consultat doi psihiatri caci era sub tratament medicamentos pentru atacuri de panica de foarte mult timp. A spus ca atunci cand a inceput sa vina la biserica si a aflat despre Isus, adevarul Cuvantului Lui Dumnezeu a inceput sa rasara in inima ei.

A inceput sa creada ca victoria aspura starii sanatatii ei era deja a ei si a inceput sa o marturiseasca. Incepand de atunci toate temerile ei au fost indepartate si nu a mai avut atacuri de panica. Azi ea are o minte sanatoasa, nu mai ia medicamente si stie ca viata ei este foarte binecuvantata prin Isus care o iubeste.

In momentul in care Il accepti pe Isus ca Mantuitor esti nascut din nou iar noua persoana din interiorul tau este mai mult decat biruitoare. Te afli deja pe pamantul victoriei si ai victoria asupra oricarei situatii din viata ta.

Niciun comentariu: