joi, 28 ianuarie 2010

Dumnezeu este pentru tine, nu împotriva ta

Meditatii zilnice 28.01.2010
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Romani 8:31 Deci, ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?

Te confrunţi cu anumite încercări chiar acum? Ai probleme în căsnicie sau lipsuri financiare? Poate că copilul tău nu merge pe calea cea bună sau poate că o boală mai veche a revenit. Ce vei spune deci, tuturor acestor lucruri?

Ştii ceea ce Dumnezeu ar vrea ca tu să spui? Vrea ca tu să spui „dacă Dumnezeu este cu mine, cine poate fi împotriva mea?”

Dacă şti că Preşedintele sau Primul Ministru este în favoarea ta, poţi crede că totul va fi bine. Dar tu ai un Susţinător chiar mai bun. Biblia ne spune că Dumnezeu Cel Atotputernic, Creatorul cerului şi al pământului, este de partea ta. Ce problemă ar putea să aibă controlul asupra ta când Cel Atotputernic este de partea ta? Poate diavolul să aibă succes venind împotriva ta, atunci când Dumnezeu este de partea ta?

Dacă Dumnezeu este de partea ta azi, dacă Dumnezeu este de partea ta chiar în acest moment, n-ar trebui să te plângi „Dacă aş avea asta.... dacă nu aş fi spus acel lucru...” şi nu trebuie să te îngrijorezi de trecut „ce fac dacă se întâmplă acest lucru.... ce fac dacă nu vom avea suficient...”. Regretând trecutul şi îngrijorându-te pentru prezent, nu vei schimba nimic. Mai bine priveşte către Tatăl tău ceresc. Pentru că El este pentru tine chiar în acest moment, poţi avea încredere că El te va ajuta şi îţi va da ceea ce ai nevoie.

Prietene, Dumnezeu este pentru tine. El a trimis pe Fiul Său să moară pentru tine. Isus ţi-a dat un drept plătit cu sânge, la o viaţă din belşug, plină de scopuri şi sensuri. El ţi-a dat un drept plătit cu sânge ca să umbli în sănătatea divină, toate zilele vieţii tale. Ţi-a dat un drept plătit cu sânge la bunăstare chiar şi atunci când economia merge în jos.

Ai toate aceste lucruri, nu pentru că le meriţi, ci pentru că Isus Şi-a vărsat sângele dându-ţi dreptul să le ai. Toate aceste binecuvântări sunt ale tale azi, pentru că Dumnezeu este de partea ta. Şi dacă Dumnezeu e pentru tine, cine poate fi împotriva ta?

Niciun comentariu: