marți, 19 ianuarie 2010

Răspunsul pentru o conştiinţă vinovată

Meditatii zilnice 19.01.2010
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Evrei 9:14 cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului cel viu!

Ţi-ai auzit vocea conştiinţei spunându-ţi „meriţi iadul pentru păcatul pe care l-ai comis împotriva soţiei tale acum trei zile!” sau „de ce eşti surprins că fiul tău nu vorbeşte cu tine? Nu i-ai fost niciodată în preajmă atunci când a avut nevoie de tine!” ?

Ştii, sunt oameni care se simt depresivi tot timpul din cauza vinovăţiei. Şi ei „plătesc” pentru păcatele lor sub formă de boală. De fapt doctorii au descoperit că rădăcina bolilor psihosomantice este vina şi condamnarea, conştiinţa spunându-le „ai greşit, trebuie să fii pedepsit, cum ar putea păcatul tău să nu fie pedepsit?”

De aceea trebuie să ai un răspuns care să îţi satisfacă conştiinţa. Atunci când conştiinţa ta spune „ai păcătuit şi trebuie să fii pedepsit pentru păcatele tale, altfel Dumnezeu nu ar mai fi un Dumnezeu al dreptăţii!”, tu poţi să spui „da, am păcătuit, dar acest păcat şi oricare alt păcat pe care l-am comis, au fost pedepsite la maximum în trupul Lui Isus Cristos, de aceea nu mai este nici o pedeapsă pentru mine azi, iar sângele Lui Isus Cristos, care prin Veşnicul Duh S-a oferit, fără păcat, Lui Dumnezeu, îmi curăţeşte conştiinţa.

Prietene, singura cale pentru a aduce pacea în conştiinţa ta, este să te întorci către cruce. Crucea Lui Isus este singurul răspuns care ar satisface conştiinţa ta.

Deci, data viitoare când conştiinţa ta te condamnă din pricina păcatului, nu încerca să o faci să tacă prin faptele tale bune. Întoarce-te către cruce şi spune „Tată, mulţumesc pentru Isus şi pentru cruce. Cristos a fost deplin condamnat în locul meu pentru acest păcat, deci nu mai este acum absolut nici o condamnare rămasă pentru mine. Atunci conştiinţa ta se va uita la cruce şi va spune „Aaaaaah... am pace!” Prietene, lucrarea terminată a lui Isus la cruce, te eliberează cu adevărat!!!

Niciun comentariu: