joi, 21 ianuarie 2010

Lasa-ti inima sa fie intarita prin har

Meditatii zilnice 21.01.2010
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Evrei 13:9 ... căci este bine ca inima să fie întărită prin har,

Dumnezeu nu vrea ca inima ta sa fie plina de ingrijorari si teama, zvarcolita si rascolita de fiecare provocare ce-ti apare in cale. El vrea inima ta in odihna si intarita in harul Sau pentru tine.

Dar atunci cand tu crezi ca solutiile la problemele tale depind de abilitatea ta de a te supune Domnului, atunci inima ta nu va fi nicicand in odihna. Va fi plina de ingrijorari si anxietate. De ce? pentru ca nicicand nu te vei putea supune perfect, Domnului.

Dar atunci cand depinzi de harul Lui Dumnezeu, adica darul lui nemeritat, necastigat, se intampla exact opusul, inima ta se intareste. Atunci cand stii ca singurul lucru care te califica/indreptateste sa primesti binecuvantarile Lui Dumnezeu prin credinta, este lucrarea terminata a Lui Cristos, inima ta este intarita. Atunci vei umbla fara teama ca problemele te vor inghiti. Vei umbla sigur suta la suta ca binecuvantarile Lui se vor manifesta in viata ta.

Prietene, Dumnezeu iti vrea inima intarita, stiind ca neprihanirea Sa, vindecarea, protectia si bunastarea sunt ale tale, platite prin lucrarea terminata a Lui Isus, la cruce. Binecuvantarile Lui Dumnezeu sunt sigure in viata ta fiindca ele nu depind de abilitatea ta de a tine legile Lui.

Vezi tu, sub vechiul legamant, primeai binecuvantarile Lui Dumnezeu numai daca tineai legea (Deuteronom28:1-2). Daca pacatuiai si calcai chiar si numai o lege, erai descalificat in a primi binecuvantarile Sale. Dar azi, sub noul legamant, pacatele tale nu te mai descalifica fiindca Insusi Dumnezeu a spus (Evrei 8:12) „Pentru că le voi ierta nelegiuirile, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor”.

Asa ca lasa-ti inima sa fie intarita de harul Lui. Datorita harului Sau tu ai acces deplin la binecuvantarile Sale. Nu mai trebuie sa te ingrijorezi daca esti suficient de bun. Poti sta ferm in promisiunile facute de Cuvantul Sau si sa te bucuri de binecuvantarile Sale azi fiindca Isus a platit pretul. Partea ta este doar sa crezi si sa primesti!

Niciun comentariu: