miercuri, 25 februarie 2009

Convinge-te pe tine, nu pe Dumnezeu

Meditatii zilnice 25.02.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore

Marcu 5:28 Căci îşi zicea ea: „Dacă aş putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui.”

In multimea care Il inconjura, Isus a fost atins de multi oameni in acea zi (Marcu5:31), dar numai atingerea unei femei a obtinut un raspuns de la El si atingerea ei a provocat vindecare instantanee in corpul ei, eliberand-o de o boala care o chinuia de 12 ani.

Vrei sa stii cum sa-L atingi pe Dumnezeu ca sa primesti miracolul de care ai nevoie?

Atunci cand femeia a auzit ca Isus va trece prin satul ei, ea si-a spus „Dacă aş putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui.” In drumul ei spre a-L intalni pe Isus, probabil ca si-a repetat de multe ori „daca Ii voi atinge hainele voi fi vindecata, voi fi intreaga”. Nu stim cat timp si-a tot repetat acest lucru, dar s-a convins ca Isus o va vindeca.

Daca esti bolnav, convinge-te ca Isus este vindecatorul tau, si ca prin ranile Lui tu esti vindecat. Nu ai nevoie sa-L convingi pe Dumnezeu. Nu El este acela care trebuie convins, fiindca binecuvantarile Lui deja iti bat la usa. Tu esti cel care trebuie sa fii convins ca Dumnezeu ti-a dat deja miracolul. Acesta este motivul pentru care marturisesti Cuvantul Lui, sa te convingi pe tine, nu pe El, sa convingi inima ta, nu a Lui.

Unii isi marturisesc credinta altora pentru a-L convinge indirect pe Dumnezeu. De exemplu, daca ei se incred in Domnul pentru a primi un copil, se duc si spun prietenilor „cred ca Dumnezeu imi va darui un copil” dar practic ei incearca sa-L convinga pe Dumnezeu sa-i binecuvanteze. Ei spun Lui Dumnezeu „am spus atator oameni ca tu ne vei da un copil; ar fi foarte stanjenitor daca nu s-ar intampla asa”. Marturia lor provine din necredinta si serveste in a manipula pe Dumnezeu.

Este ok sa spui altora, daca vrei, dar nu o fa pentru a-ti demonstra credinta sau pentru a-L convinge pe Dumnezeu. Trebuie doar sa te convingi pe tine ca Dumnezeu te iubeste si Isi gaseste placerea in a te binecuvanta. Doar spune-ti „prin ranile Lui sunt vindecat, sunt roditoare, nu voi duce lipsa de nimic, sunt foarte binecuvantat, cu inalte favoruri si perfect iubit” Si lasa-L pe Dumnezeu sa aiba grija de restul.

Niciun comentariu: