joi, 26 februarie 2009

Primeste in timp ce auzi VESTEA CEA BUNA

Meditatii zilnice 26.02.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Rom 1:16 Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mîntuirea fiecăruia care crede: întîi a Iudeului, apoi a Grecului;

Daca ati fost la seminarii motivationale, probabil ca ati auzit vorbitorii spunand „daca urmezi acesti cinci pasi, vei ajunge la succesul financiar”. Probabil ca ti-au spus de asemenea, ca daca nu reusesti, este fiindca nu ai urmat corect pasii sau cu atentie.

Multumesc Lui Dumnezeu ca Evenghelia, Vestea cea Buna, nu functioneaza astfel. In momentul in care auzi sau citesti Vestea Buna, o crezi si o primesti, Cuvantul Sau vine cu putere sa te sozo (cuvantul grac pentru a salva), facandu-te bine, prosper si intreg fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mîntuirea fiecăruia care crede.

Care este Vestea Buna? Este ca Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat a lasat pe Fiul Sau sa primeasca pedeapsa noastra, pentru ca noi sa avem binecuvantarile Lui fara a trebui sa lucram pentru asta. Chiar acum, in timp ce citesti aceste meditatii, asculti un pastor sau o predica pe CD, pe masura ce auzi Cuvantul, puterea Lui este eliberata in situatia ta, rezolvand problemele pentru tine si intorcand situatia spre binele tau.

In Fapte 14:8-10, vedem pe Pavel predicand Vestea cea Buna in Lystra. Un om olog din nastere il asculta pe Pavel si acesta, vazand ca ologul are credinta pentru a fi vindecat, spune „ridica-te drept in picioare!” si omul a sarit si a umblat. El a auzit VESTEA CEA BUNA, a crezut-o si a fost vindecat.

La o conferinta a liderilor din Norvegia, unde am predicat, un pastor a povestit cum un foarte respectat om de afaceri a fost vindecat in timp ce asculta una din predicile mele pe o caseta. Acest om era surd de o ureche si in timp ce asculta invataturile de pe caseta, urechea cea surda si-a revenit pur si simplu, fara ca cineva sa-si puna mainile peste el sau sa se roage pentru el. Asculta Vestea cea Buna, atunci cand urechea sa a fost vindecata. Aceasta este ceea ce eu numesc ”puterea Lui Dumnezeu pentru mantuire (sozo)”, intregindu-l.

Prietene, aceste miracole se intampla nu fiindca noi urmam vre-un fel de formula ci fiindca auzim Vestea cea Buna predicata si o credem!

Niciun comentariu: