duminică, 21 februarie 2010

Avand toate celelalte lucruri pe deasupra

Meditatii zilnice 21.02.2010
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Matei 6:33 Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Tu esti probabil o persoana responsabila, care este preocupata de a-si intretine bine familia, asigurandu-se ca este mancare pe masa, bani pentru educatia copiilor, timp de petrecut alaturi de cei dragi si altele....

Ce ne spune Dumnezeu noua despre aceasta legitima preocupare? Conform Matei6:31, El ne spune sa nu ne ingrijoram. El nu spune ca nu avem nevoie de toate acele lucruri, caci, in acelasi pasaj El spune „Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele”. (Matei6:32)

Deci Dumnezeu are grija ca noi sa avem acele lucruri. El vrea ca noi sa avem toate acele lucruri. De fapt, El vrea ca toate acele lucruri sa le avem pe deasupra.

Si Dumnezeu ne spune ca modul in care acele lucruri le avem pe deasupra, este sa cautam intai Imparatia Lui Dumnezeu si neprihanirea Lui. Deci prioritatea noastra de fiecare zi este sa cautam intai Imparatia Lui Dumnezeu si neprihanirea Lui. Nu este sa cautam sa ne adaugam acele lucruri.

Dar ce este neprihanirea? Ea nu este un comportament corect ci este o pozitie corecta fata de Tatal. Curatirea intregii noastre vinovatii este cea care ne face capabili sa stam in fata Lui Dumnezeu. Nu este ceva ce poti obtine printr-un comportament corect. Este un dar de la Dumnezeu. Pavel il numeste „darul neprihanirii”(Romani5:17)

Deci, aceasta neprihanire care ni se spune sa o cautam, nu este un comportament corect, ci o pozitie corecta in fata Lui Dumnezeu, pe care o primim atunci cand primim mantuirea. La cruce, Isus nu doar ne-a indepartat pacatele, ci El ne–a dat neprihanirea Sa astfel incat azi, putem veni plini de indrazneala inaintea tronului Lui Dumnezeu si sa primim fara plata, toate lucrurile pentru care El a murit ca noi sa le avem.

Astazi, daca vrei sa-ti aprovizionezi familia cu lucrurile bune ale vietii, fii sigur ca Tatal tau ceresc stie ca tu ai nevoie de ele. Doar cauta neprihanirea Lui, nu a ta, si „toate celelalte lucruri ti se vor da pe deasupra!”

Niciun comentariu: