vineri, 19 februarie 2010

Puterea de a merge si a nu mai pacatui

Meditatii zilnice 19.02.2010
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Ioan 8:11 ...Şi Isus i-a zis: „Nici Eu nu te osîndesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.”

Iamgineaza-ti ca erai acolo la templu atunci cand femeia prinsa in adulter a fost adusa in fata Lui Isus de scribi si farisei. Te-ai fi asteptat ca Isus sa o condamne pentru pacatul ei? Poate ca ai fi fost surprins sa Il auzi spunand „cel care este fara nici un pacat, sa arunce primul piatra”(Ioan8:7) caci practic, ea fusese prinsa in timpul actului de adulter.

Isus, singurul din multime care avea cu adevarat puterea sa o condamne, nu a facut-o. Daca ai fi putut sa auzi conversatia lor dupa ce multimea a plecat, L-ai fi auzit spunand „femeie, nimeni nu te-a osandit?” (Ioan8:10)

El i-a spus asemenea vorbe pline de har fiindca o iubea. De asemenea, punandu-i acea intrebare, i-a dat sansa sa pronunte vorbe de necondamnare asupra ei insisi (nimeni nu m-a osandit).

Isus nu numai ca a vorbit cu har catre ea ci i-a dat darul necondamnarii „Nici Eu nu te osîndesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.”

Putea El sa faca asta? Caci ea comisese un pacat serios. Nu mai era Dumnezeu asa ferm fata de pacat si Isi coborase standardele? Bineanteles ca nu. Isus a putut sa-i spuna femeii acel lucru fiindca stia ca va fi pedepsit pentru pacatele ei la cruce. Astfel El a fost capabil sa-i dea darul necondamnarii.

Azi, ai darul necondamnarii fiindca Fiul Lui Dumnezeu a fost condamnat pentru toate pacatele tale (Romani8:1). Dumnezeu nu te mai poate condamna atunci cand pacatuiesti fiindca este credincios si drept fata de ceea ce Fiul Sau a facut la cruce.

Dar noi inca mai gasim oameni spunand „du-te si nu mai pacatui si apoi eu nu te voi mai condamna”. Dar Dumnezeu spune „Eu nu te condamn, du-te si nu mai pacatui”. Dumnezeu iti da darul necondamnarii ca tu sa ai puterea sa nu mai pacatuiesti!

Niciun comentariu: