miercuri, 17 februarie 2010

Invinge sortii prin favorul Lui Dumnezeu

Meditatii zilnice 17.02.2010
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Rth 2:2 Rut, Moabita, a zis către Naomi: „Lasă-mă, te rog, să mă duc să strîng spice de pe cîmpul aceluia înaintea căruia voi căpăta trecere.” Ea i-a răspuns: „Du-te, fiica mea.”

Privesti la tine si vezi numai lipsuri in natural? Spui „nu am o buna educatie, sunt sarac, sunt prea batran, sau sunt divortat”? Am vesti bune pentru tine. Ca si rascumparat cu sange, ca si copil al Lui Dumnezeu, ai favorul supranatural al Lui Dumnezeu.

In Biblie, Rut era vaduva moabita saraca care a plecat impreuna cu soacra sa sa traiasca in Betleem, un oras iudeu unde evreii considerau moabitii ca pe niste proscrisi. Dar ea nu s-a lasat prada autocompatimirii, plangandu-se ca fiind o vaduva saraca de neam proscris, intr-o tara unde nu era agreata. In loc de asta ea s-a increzut in Dumnezeu si a declarat „voi capata trecere/favor in campul unde voi culege spice”.

In natural Rut avea totul impotriva. Dar pentru ca se increzuse in favorul Lui Dumnezeu, ea nu numai ca a devenit sotia celui mai bogat om din Betleem, cand Boaz s-a insurat cu ea, ci a devenit si stra-strabunica lui David si cu numele inclus in genealogia Lui Isus, cu toate ca nu era evreica. Asta este ceea ce favorul supranatural al Lui Dumnezeu a facut pentru ea. Acestea sunt genul de binecuvantari pe care favorul Lui Dumnezeu ti le da.

O membra a bisericii povesteste cum, din cauza unor circumstante independente de ea, a intarziat la un interviu pentru un loc de munca. Dar ea marturisise favorul Lui Dumnezeu asupra ei inainte de interviu si in mod miraculos, a fost aleasa pentru al doilea interviu.

Erau cel putin 40 de solicitanti cu experienta ceruta si cu toate ca ei ii lipsea o experienta relevanta, prin favorul Lui Dumnezeu, a primit slujba, cu un salar mai bun si o indemnizatie de masina care i-a permis sa-si plateasca ratele la masina. Ba i s-au platit si bani pentru combustibil si cheltuielile pentru un telefon celular – totul pentru ca a crezut si marturisit ca avea favorul Lui Dumnezeu.

Nu privi la ceea ce nu ai in natural si iti lipseste. Increde-te in favorul Lui Dumnezeu si vei vedea binecuvantari pe care abilitatile tale naturale nu le pot obtine.

2 comentarii:

Mihai spunea...

frumos.
copiii lui Dumnezeu se bazează pe promisiunile Sale. Ioan Botezătorul nu privea la circumstanțe. Ilie a privit (sunt singur) și a fost uimit că de fapt realitatea lui Dumnezeu e alta.

Rely Tarniceri spunea...

Asa este, promisiunile Lui Dumnezeu sunt DA si AMIN pentru copiii Lui, pentru toti acei care-si pun nadejdea in Domnul. Atunci cand te odihnesti in promisiunile Lui, ai pace si domnesti in viata, asta este voia Lui pentru noi.