marți, 16 februarie 2010

Viata deasupra soarelui

Meditatii zilnice 16.02.2010
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore

Ioan 10:10.... Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.

Atunci cand nu te bucuri de viata din abundenta, vei simti ca si cum viata este plina de truda. In inima ta viata nu mai are sens si e goala. Te simti ca unul care goneste dupa vant (Eclesiastul2:11).

Pare ca si cum nimic din ce faci, nu prea adauga la ce ai. Biblia numeste aceasta viata „sub soare” (Eclesiastul2:11). Cel care traieste sub soare, poate sa-L cunoasca sau nu pe Dumnezeu, dar oricum, Dumnezeu este ori uitat ori nu este centrul lucrurilor in acea viata. Gandurile acelui om sunt lumesti si face lucruri care sa-i multumeasca firea iar la sfarsit el isi gaseste viata deprimanta si neimplinita. Viata sub soare este plina de disperare.

Dar nu la fel se intampla cu cel care traieste viata deasupra soarelui, cu Dumnezeu. Caci viata cu Dumnezeu este plina de bucurie si implinire/placere la dreapta Tatalui (Psalmul16:11). Viata este plina de abundenta si buna, exact cum a promis Isus „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.”

Atunci cand iti traiesti viata deasupra soarelui, gandurile tale sunt indreptate catre cer si devii ocupat cu Cristos si vei trai pentru El caci stii ca toate lucrurile au fost create prin El si pentru El (Coloseni1:16). Atunci cand traiesti pentru gloria Sa, viata ta are un nou inteles si scop.

Cuvantul Lui Dumnezeu spune (Coloseni 1:17) „El este mai înainte de toate lucrurile, şi toate se ţin prin El.” Cuvantul grec pentru „se tin’ este „sunt tinute impreuna” deci in Cristos toate lucrurile sunt tinute impreuna. Si de aceea, atunci cand Cristos este figura centrala a vietii tale, le vei avea pe toate impreuna. Mintea ta, sperantele si visele tale, familia ta, toate vor fi tinute impreuna de legaturile dragostei Sale. Nu vei pierde nimic din viata.

Viata ta nu va fi goala ci plina si implinita fiindca (Coloseni 1:27)... Hristos în voi(este) nădejdea slavei. Viata deasupra soarelui este o viata minunata si vei avea o viata chiar si mai minunata, atunci cand vei fi in cer!

Niciun comentariu: