joi, 18 februarie 2010

Dragostea Sa demonstrata

Meditatii zilnice 18.02.2010
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Rom 5:8 Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe cînd eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.

Atunci cand trecem printr-o incercare, avem tendinta de a ne intreba „ma iubeste Dumnezeu cu adevarat? Cum de eu nu vad acest lucru?” Cand se intampla lucrul acesta, este timpul sa iti amintesti de cruce pentru ca dragostea Lui Dumnezeu a fost aratata la cruce.

Dumnezeu L-a dat pe Fiul Sau sa sufere si sa moara pe cruce pentru tine. Isus a fost strapuns in sapte locuri pentru tine – pe frunte, de coroana de spini, mainile si picioarele cu cuie, coapsa si inima cu sulita unui soldat roman.

Isus a purtat coroana de spini pe capul Sau ca tu sa ai o minte sanatoasa, libera de temeri, vina, depresie, anxietate si stress.

Atunci cand pentru prima data Isus a aratat discipolilor mainile Sale strapunse, El le-a spus „pacea sa fie cu voi” (Ioan20:19-20). El voia ca ei sa stie ca pacea se gaseste in lucrarea Sa terminata de la cruce, imprimata in mainile sale strapunse. Cu cat mai mult vezi lucrarea Sa terminata care a platit iertarea completa a tuturor pacatelor tale, cu atat mai mult constiinta ta va avea pace si odihna.

Picioarele Lui Isus L-au dus spre locuri unde erau lipsuri, respingere, condamnare si chiar moarte. Si acele picioare au fost strapunse ca tu sa nu trebuiasca sa fii in astfel de locuri. El te-a scutit de a suferi aceste lucruri in viata.

Sange si apa au curs din rana Lui Isus cand a fost strapuns (Ioan19:34) ceea ce medicina explica prin faptul ca inima Sa a fost perforata. Isus literar a murit din cauza ruperii inimii pentru ca inima ta sa fie umpluta de bucurie.

Si asa cum Eva a fost alcatuita din coasta lui Adam, in timp ce el dormea, mireasa Lui Cristos, biserica, s-a nascut din coapsa si moartea Lui Isus. Daca El a murit ca sa te aiba ca mireasa fara pata, El traieste azi, ca sa aiba grija de tine!

Niciun comentariu: