miercuri, 9 aprilie 2008

Ai o neprihanire de prima clasa

2 Corinteni 5:21 Pe Cel ce n-a cunoscut nici un pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.

Unii crestini cred ca trebuie sa faca ceva pentru a deveni mai neprihaniti. Si tare se mai pedepsesc atunci cand gresesc. Ei probabil nu realizeaza ca facand astfel, nu cauta neprihanirea Lui Dumnezeu ci isi stabilesc o neprihanire proprie prin puterea lor de a tine legea si a face ce este bine.

Neprihanirea nu inseamna un comportament bun. Ea este un dar de la Dumnezeu pentru noi prin Isus Cristos. Din moment ce este un dar, nu putem sa-l castigam prin tinerea legii sau printr-o conduita model ci doar sa-l primim.

Cum primim acest dar? Il primim la cruce. Dumnezeu L-a facut pe Isus, ce n-a cunoscut nici un pacat, sa fie pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El. Deci azi, noi suntem neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos. Suntem la fel de neprihaniti ca si Isus.

Dar unii dintre noi cred ca in trupul Lui Cristos, sunt diferite niveluri de neprihanire, ca si pozitia scaunelor intr-un avion. Ei cred ca unii dintre noi au o neprihanire clasa economica, altii au clasa business iar putini dintre cei alesi, au clasa intai de neprihanire.

Acesta este un nonsens. Atunci cand Dumnezeu ni L-a dat pe Isus, EL a devenit neprihanirea noastra. Asa ca noi avem neprihanirea LUI. Asta inseamna ca noi suntem 100% neprihaniti in ochii Lui Dumnezeu. Nu putem avea neprihanire clasa intai.

Ai putea spune „Nu inteleg, cum pot deveni neprihanirea Lui Dumnezeu cand eu inca mai gresesc?” Gandeste astfel: Isus care nu a cunoscut pacatul, S-a facut pacat pentru noi. El nu cunostea pacatul, nu a pacatuit si in El nu era pacat. Dar la cruce, a primit pacatele noastre si a devenit pacat pentru noi.

In acelasi fel, noi, care eram pacatosi, nu cunosteam neprihanirea, nu am lucrat neprihanire si in noi nu era neprihanire. Dar la cruce, noi am primit neprihanirea Lui si am devenit neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos!!!

La cruce a avut loc un schimb divin. Isus a luat locul nostru pentru ca noi sa putem lua locul Lui. Isus nu a meritat ca sa fie facut pacat, dar a fost facut pacat in locul nostru. Noi nu am meritat sa fim facuti neprihaniti, dar am fost facuti neprihaniti fiindca am primit neprihanirea Lui. Aleluia!!! Ce veste minunata! Ce har uimitor!!!

Niciun comentariu: