duminică, 6 aprilie 2008

Hraneste-te in fiecare zi din Cuvantul Lui Dumnezeu

Mat 4:4 Drept raspuns, Isus i-a zis: „Este scris: „Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.”

Biblia ne spune ca Dumnezeu a suflat in om „suflare de viata” si astfel el a devenit o fiinta vie (Geneza2:7). De asemenea ne spune ca toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu (2Timotei3:16). Asta inseamna ca atunci cand tu citesti Biblia sau asculti Cuvantul Lui Dumnezeu predicat, esti imbibat cu insasi suflarea Lui Dumnezeu, care da viata.

De aceea s-a intamplat de multe ori ca ai venit la biserica obosit dar ai plecat la sfarsitul serviciului improspatat si energizat. Cuvantul Lui Dumnezeu a insuflat viata in trupul tau. Am vazut de asemenea multi dintre membrii bisericii noastre devenind mai sanatosi, mai puternici si chiar aratand mai tineri fiindca si-au petrecut timp in Cuvantul Lui Dumnezeu.

Nu e de mirare ca Proverbe 4:22 spune ca „Cuvantul Lui Dumnezeu este viata pentru cine Il gaseste si sanatate pentru tot trupul lui”. Asa ca daca te ataca vremea sau simptomele bolii, dubleaza-ti portia din medicamentele Lui Dumnezeu. Pur si simplu hraneste-te cu Cuvantul Lui Dumnezeu cat mai mult si vei gasi viata si sanatate curgand din nou prin trupul tau.

Isus a spus ca omul nu traieste numai cu paine ci cu orice cuvant care iese din gura Lui Dumnezeu. Daca este important sa mancam in fiecare zi, cu cat mai important este sa ne hranim din Cuvantul Domnului. Isus ne spune ca avem nevoie de Cuvantul Lui Dumnezeu chiar mai mult decat de painea noastra zilnica. El ne-a creat deci stie mai bine ce are nevoie corpul nostru, zilnic.

Asa ca orice ai face, aminteste-ti sa-ti iei portia zilnica de hrana din Cuvantul Lui Dumnezeu. Citeste-ti Biblia in comfortul casei tale sau in pauza de pranz la servici. Asculta cd-uri cu predici in timp ce conduci masina spre servici sau spre casa sau in timp ce-ti faci treburile gospodaresti. Daca preferi ceva mai vizual, priveste dvd-uri cu predici ale Cuvantului. Alege orice forma preferi, dar hraneste-te din Cuvantul Lui Dumnezeu.

Prietene, nu poti trai atunci cand nu mai respiri. In acelasi fel nu poti trai fara Cuvant fiindca El este insasi suflarea Lui Dumnezeu care iti da viata si sanatate!

Niciun comentariu: