luni, 28 aprilie 2008

Antidotul pentru frica

1 Ioan 4:18 In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavarsit in dragoste.

Expertii ne spun ca bebelusii ai doua frici naturale: teama de a cadea si teama de zgomote puternice. S-a facut un studiu despre frica, asupra a 500 persoane adulte de diferite varste, origini si mod de viata. Rezultatul a descoperit peste 7.000 feluri de teama printre ei. Asta inseamna ca au invatat 6998 de temeri de cand s-au nascut. Foarte multe temeri invatate.

De fapt, trupurile noastre sund proiectate pentru credinta. Teama a fost straina omului pana Adam a pacatuit impotriva Lui Dumnezeu. Pentru prima data Adam a cunoscut teama, s-a ascuns de Dumnezeu si a spus „am auzit vocea Ta... mi-a fost teama... m-am ascuns...” (Geneza3:10)

De atunci, omul traieste in teritoriul fricii, teama de viitor, de ceea ce altii ar putea spune, teama de boli, de a zbura... practic, fiecare teama izvoraste din sentimentul ca ai fost despartit de Dumnezeu. Daca gandesti ca Dumnezeu este inca suparat pe tine, ca vine sa te pedepseasca, cum ai putea crede ca totul va fi bine? Cum ai putea crede in miracolul tau?

Dar eu am vesti bune pentru tine. Exista un antidot sigur pentru teama. Apostolul Ioan spune ca dragostea desavarsita alunga teama. Atunci cand vei stii ca Dumnezeu te iubeste atat de mult incat a dat pe singurul Sau Fiu sa primeasca pedeapsa ta pentru ca tu sa primesti binecuvintarea Lui, vei inceta a te teme.

Dumnezeu te iubeste atat de mult incat la cruce, Isus a fost respins, pentru ca tu sa poti deveni preaiubitul Sau. Nu cuiele L-au tinut pe cruce, ci dragostea Lui pentru tine. Iar daca Dumnezeu nu L-a retinut pe Isus, de ce te temi ca va retine vindecarea, bunastarea sau o casatorie fericita, fata de tine?(Romani8:32)

Azi, cand auzi vocea Lui, Il vei auzi spunand „tu esti copilul meu preaiubit in care imi gasesc placerea!” Si nu trebuie sa te ascunzi ci poti fugi la El, fara nici o teama, caci El nu vine sa te pedepseasca. El vine sa te protejeze, sa-ti dea bunastare, sa-ti implineasca nevoile deci, NU TE TEME!

2 comentarii:

Anonim spunea...

...please where can I buy a unicorn?

Rely Tarniceri spunea...

You can buy a unicorn in the Dreams land, the land where everything is possible.