sâmbătă, 12 aprilie 2008

Vino asa cum esti

Efeseni 5:27 ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata fara sbircitura sau altceva de felul acesta, ci Sfanta si fara prihana.

Ai fost vre-odata la un serviciu de inchinare unde stateai cu mainile ridicate, gata sa-I aduci lauda Lui Dumnezeu si numai ce auzi pe liderul serviciului de inchinare spunand „Inainte de a ne inchina Domnului, sa ne cercetam inimile!” Apoi, in timp ce-ti cercetai inima, dupa o vreme, ai scos la suprafata ceva ce nu-ti placea. Urmatorul lucru pe care-l stii este ca mainile tale nu mai sunt ridicate si curand te gasesti stand pe scaun – nu te mai simti bine in a te inchina Domnului.

Prietene, am vesti bune pentru tine. Vino si inchina-I-te Lui, asa cum esti. Vino in prezenta Lui Dumnezeu constient de Isus, de iertare si de har. Vino in prezenta Lui Dumnezeu aducandu-L doar pe Isus, Mielul fara pata al Lui Dumnezeu, ca ofranda.

Inchinarea ta in fata Lui Dumnezeu este ca in vremea in care oamenii Lui Dumnezeu, in Vechiul Testament, aduceau ofranda/inchinarea lor la preot. Preotul cerceta animalul pentru sacrificiu sa se asigure ca era fara cusur. Preotul nu-l examina pe pacatos. Daca animalul era fara cusur, Dumnezeu accepta sacrificiul animal impreuna cu cel care a adus animalul.

Deci, atunci cand vii in prezenta Lui Dumnezeu, nu fa nici o autoexaminare, ca sa fii descurajat atunci cand gasesti pacat in viata ta. Dumnezeu nu te examineaza pe tine ci El te vede prin plinatatea valorii farmecului si acceptarii Fiului Sau. Dumnezeu te vede sfant si fara cusur.

Iti amintesti de femeia care a fost numita pacatoasa, probabil o prostituata, care a mers in casa unde fariseii il gazduiau pe Isus?(Luca7:36-50). Ea a sters picioarele Lui Isus cu parul ei. Acela a fost un act de inchinare/venerare.

Ea a venit la El, asa cum era. Da, ea stia ca a pacatuit, dar s-a inchinat inaintea Lui Isus intai, pentru ceea ce era El. Ea era constienta de Isus. Apoi ea L-a auzit pe Isus spunand „pacatele-ti sunt iertate!”(Luca7-48) Ea a primit iertarea de care avea nevoie, de la El.

Orice ai nevoie de la Mintuitorul tau, vino la El, asa cum esti. Venereaza-L pentru cine este si apoi Il vei auzi spunand „mergi in drumul tau, restaurarea ta a sosit, bunastarea ta este aici, esti vindecat, ai fost facut intreg!”

Niciun comentariu: