luni, 28 aprilie 2008

Isus, Domn si Imparat asupra furtunii

Matei 14:27 Isus le-a zis indata: „Indrazniti, Eu Sunt; nu va temeti!”

Treci printr-o perioada negra, dificila, din viata ta? Probabil ca furtuna urla fara incetare iar tu tremuri de frica. Simti ca poti ceda si te poti scufunda in orice moment fiindca nu poti infrange furtuna.

Fii mangaiat de faptul ca Isus vede prin ce treci si totdeauna vine acolo unde te afli, in ora ta intunecata. El a facut acest lucru candva, pentru discipolii Sai, intr-o noapte furtunoasa pe Marea Galileei. Isus a venit pasind pe marea in furtuna, pasind pe desupra problemei care ameninta sa-i copleseasca. El este intr-adevar Rege si Imparat peste furtuna.

Atunci cand stii ca te afli in Cristos, stii ca desi furtunile vuiesc si vintul urla, te afli deasupra problemelor si circumstantelor. Cind oamenii te intreaba ce mai faci, sub circumstantele date, spune-le „eu nu sunt sub circumstante ci deasupra lor fiindca Dumnezeul meu este deasupra tuturor”.

El va veni pasind spre tine, dar in unele dati poate nu-L vei recunoaste fiindca furtuna te-a facut temator. Asculta vocea Lui mangaietoare spunandu-ti „Indrazniti, Eu Sunt; nu va temeti!”

Si pe masura ce privesti la Cristos, devii ca El. Te vei vedea facand lucruri pe care nu le stiai sau nu puteai sa le faci. Asemeni lui Petru, vei merge pe ape. Acest lucru se intampla atunci cand esti ocupat cu Persoana Lui Isus, cu resursele Sale, dragostea Sa, intelepciunea Sa, puterea si maiestatea Sa.

Oricum, sa stii ca si atunci cand tu-ti iei ochii de la Isus, El nu Si-i ia de la tine! Si atunci cand strigi catre El, imediat El Isi va intinde mana sa te prinda. Nu te vei scufunda.

Vor fi vremuri cand nu vei fi in stare sa gasesti calea inapoi. Atunci Isus te va tine de mana si te va conduce la barca. Si asemeni lui Petru, iti vei da seama ca atunci cind mana ta se afla in mana Lui, furtuna se va potoli!

Niciun comentariu: