joi, 10 aprilie 2008

Sangele Lui continua sa te curateasca

1 Ioan 1:7 Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat.

In timpul zilei diavolul ar putea sa-ti sopteasca in ureche „Nu poti merge in prezenta Lui Dumnezeu fiindca nu ai petrecut timp suficient cu El” sau iti va spune ca nu poti datorita pacatului pe care tocmai l-ai comis.

Diavolul va incerca totdeauna sa te faca sa simti ca nu esti calificat sau nu esti destul de curat pentru a te apropia de Dumnezeu. Dar adevarul este ca indiferent de cum te simti si ce ai facut, „sangele lui Isus Hristos, ne curateste de orice pacat”.

In greaca, cuvantul „curateste” este folosit la prezentul continuu. Asta inseamna ca odata ce ai devenit crestin, sangele Lui Isus Cristos continua sa te curateasca de orice pacat.

Poti sa ai odihna stiind ca esti totdeauna iertat in acest ciclu continuu al spalarii in sangele Lui Isus. Fiindca esti spalat continuu, esti de asemenea, mereu in lumina. Nu vei merge niciodata in intuneric. Pasesti in lumina si atunci cand pacatuiesti, sangele este acolo in mod continuu, spalandu-te si pastrandu-te in lumina.

Biblia spune ca noi biruim diavolul, parasul fratilor nostri, prin sangele Mielului (Apocalipsa12:11). Daca ai pacatuit, aminteste-ti ca sangele Lui Cristos continua sa te curateasca 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana. Diavolul nu te poate invinge cand nadejdea ta este in sangele care curata continuu.

Daca esti apasat de vinovatie, constiinta pacatului este cea care te condamna. Este refuzul tau de a depasi aceasta situatie, fiindca crezi ca esti umil si sfant atunci cand te simti vinovat. Dar aceasta nu este decat o neprihanire a ta insuti/ auto-neprihanire.

Sangele vesnic al Lui Isus Cristos iti ofera rascumparare vesnica si neprihanire pentru totdeauna. Prietene, este timpul sa accepti plata sangelui Lui Isus, ca si sacrificiu final!

Niciun comentariu: