duminică, 27 decembrie 2009

Dumnezeu vede lucruri glorioase în tine!

Meditatii zilnice 26.12.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


1 Samuel 16:7 Şi Domnul i-a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă.”

Imaginează-ţi-l pe David în vremea când era un băiat păstor. Mulţi dintre cei care l-au cunoscut pe David înainte de întâmplarea cu Goliat, foarte probabil că au văzut în el un tânăr simplu, mediocru, unul care trăia acasă împreună cu părinţii şi rudele sale, bucurându-se de viaţa în natură şi iubind muzica. Dar acolo unde ceilalţi au văzut un adolescent tipic, Dumnezeu a văzut un rege, în tânărul David. El a văzut numele lui David păstrat în onoare pentru veşnicie, chiar şi Domnul Isus fiind numit Fiul lui David.

Imaginează-ţi-l pe Moise, după ce s-a stabilit în deşert, cu o soţie frumoasă, copii, o anumită avere... poate chiar se vedea deja, în viitorul apropiat, retrăgându-se fericit din afaceri. Dar Dumnezeu avea planuri mai mari pentru Moise. Dumnezeu avea vise mari pentru el. Dumnezeu a văzut Marea Roşie deschizându-se în faţa lui şi o întreagă armată egipteană fiind ştearsă de pe faţa pământului în prezenţa sa. Dumnezeu a văzut în el pe eliberatorul poporului Său.

Acum, hai să păşim din nou în timp, dar nu atât de departe. Priveşte un băieţel care stă singur în timpul de joacă. Nimeni nu vrea să-l primească în echipă fiindcă este plângăcios şi slăbuţ. Pe măsură ce creştea, a început să sufere de un complex de inferioritate. Se bâlbâia şi se intimida atât de tare încât toţi colegii râdeau de el. Dar azi el este pastorul senior al New Creation Church. De câteva ori în fiecare săptămână stă în faţa a peste 13 000 de oameni şi predică. Şi primeşte invitaţii din toată lumea ca să vorbească în biserici şi conferinţe cu păstorii. Nici nu putea să-mi treacă prin minte ce a putut Dumnezeu să vadă în mine în acei ani tineri şi nici visele pe care le avea pentru mine.

Prietene, Dumnezeu nu vede aşa cum vede omul. Dumnezeu a văzut în fricosul Ghideon, un om puternic, de valoare, şi l-a chemat astfel, atunci când el se ascundea de duşmanii lui cu teamă (Judecători6:12). Dumnezeu a văzut în tânărul David un rege şi l-a uns ca rege (1Samuel16:10-13). Dumnezeu a văzut în umilul Moise un eliberator şi l-a smuls din obscuritate (Exod3). Azi, Dumnezeu se uită mai presus de ceea ce vede omul la tine şi are pentru tine vise mai mari decât poţi tu să-ţi imaginezi!

Niciun comentariu: