luni, 21 decembrie 2009

Eu sunt bogat fiindca Isus S-a facut sarac

Meditatii zilnice 21.12.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



2Co 8:9 Caci cunoasteti harul Domnului nostru Isus Hristos. El, macar ca era bogat, s'a facut sarac pentru voi, pentruca prin saracia Lui, voi sa va imbogatiti.

Atunci cand ne gandim la Dumnezeu, ne gandim la cea mai bogata fiinta din intregul univers. Dar tu stii ca Domnul nostru Isus S-a nascut intr-o familie saraca? Putem sti acest lucru din felul jertfei pe care Maria, mama Lui, a adus-o la templu dupa ce Isus S-a nascut, conform cu legea curatirii (Luca2:22-24). Ea a adus o pereche de porumbei, care este ofranda unui sarac. (Levitic12:2,8)

Dar cu Isus in viata lor, ei nu au ramas saraci, dupa ce Isus S-a nascut, Biblia ne spune ca magii au venit la El (at 2:11)Au intrat in casa, au vazut Pruncul cu Maria, mama Lui, s'au aruncat cu fata la pamant, si I s'au inchinat; apoi si-au deschis vistieriile, si I-au adus daruri: aur, tamaie si smirna.

Prezenta Lui a adus aur, smirna si tamaie (doua dintre cele mai scumpe mirodenii) familiei Lui. Magii probabil ca au venit insotiti de multi slujitori fiindca Biblia consemneaza ca intreg Ierusalimul s-a temut cand acestia au intrat in Ierusalim (Matei2:3). Iti poti imagina cantitatea de aur, smirna si tamaie adusa de acesti servitori, ca dar pentru Isus?

Prietene, in momentul in care te-ai nascut din nou, Il ai pe Isus in viata ta. Si cand Il ai pe El in viata ta, pregateste-te sa ai bunastare fiindca „aurul” va veni la tine. dar nu te uita la aur ci la Isus – El este puterea care te imbogateste. Prezenta Fiului Dumnezeului Celui Viu in viata ta, te aprovizioneaza. Biblia spune ca datorita harului Sau pentru noi, Isus, cu toate ca era bogat, a fost facut sarac la cruce de dragul tau pentru ca tu prin saracia Lui sa fii imbogatit.

Prietene, cand Il ai pe El in viata ta si cand stii ca El a platit pretul pentru bunastarea ta, poti declara „sunt bogat fiindca Isus a fost facut sarac la cruce pentru mine!”

Niciun comentariu: