joi, 24 decembrie 2009

Nu te teme! Salvatorul tau a sosit!

Meditatii zilnice 23.12.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Luk 2:10 Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul:
Luk 2:11 astăzi în cetatea lui David, vi s'a născut un Mîntuitor, care este Hristos, Domnul.

Daca totul e tacut si intunecat in viata ta acum si te simti lasat afara in frig, sa stii ca Isus a venit sa-ti fie Salvator in vremuri ca acestea.

Isus nu s-a nascut in comfortul unei camere calde ci in frigul din staul. Nu s-a gasit nici un loc pentru El (Luca2:7) – de aceea va fi totdeauna loc la cruce pentru vindecarea, eliberarea, implinirea si bunastarea ta si o incapere pentru tine in ceruri, fiindca El nu a avut comfortul unei incaperi.

Isus s-a nascut in liniste, atat de nestiut incat, Biblia ne spune ca doar cativa pastori au venit sa-L vada pe cand dormea, in Betleem (Luca2:8-16). Asemeni manei care a cazut tacut din ceruri, Isus, Adevarata Paine din cer a venit la fel de linistit. Era o noapte linistita. Dar asta nu a fost totul.

Isus S-a nascut in perioada istorica cea mai intunecata a Israelului. Biblia ne spune ca Israelul era sub ocupatia romana, cel mai puternic dintre popoarele care i-au dominat. In acest timp, cand totul era atat de intunecat, S-a nascut Isus. Prietene, Lui Isus nu-I este teama sa vina la tine in perioada cea mai intunecata a vietii tale.

Primul mesaj al cerului catre oameni – adus de ingeri modestilor pastori din campia Betleemului – a fost „Nu va temeti!” In acea noapte rece si linistita, pastorilor le era teama. Dumnezeu le-a spus „Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s'a născut un Mîntuitor, care este Hristos, Domnul”.

Nu s-a nascut un judecator sau un datator de lege ci un Mantuitor care a venit sa-Si mantuie poporul. El a venit sa te mantuiasca pe tine si pe mine. Chiar daca te afli intr-o perioada rece si intunecata a vietii tale, nu te teme, caci Mantuitorul a venit si te va salva!

Niciun comentariu: