joi, 17 decembrie 2009

Să vezi cum vede Dumnezeu

Meditatii zilnice 17.12.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Psalmi 1:3 El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui, şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit.

Atunci când întunericul acoperea faţa pământului, Dumnezeu a spus „să fie lumină!” şi s-a făcut lumină (Geneza1:3). Atunci când un anume om, paralizat de 38 de ani, zăcea neajutorat lângă scăldătoarea Bethesda, Isus a spus „Ridică-te, ia-ţi patul şi umblă!” şi imediat omul a fost vindecat şi-a luat patul şi a umblat (Ioan5:8-9).

Nu spui astfel de vorbe decât dacă tu vezi ceva ce alţii nu văd. Dumnezeu nu vede în felul în care vede omul. Însă omul trebuie cumva să vadă aşa cum vede Dumnezeu. Trebuie să avem viziunea pe care o are Cel Atotputernic.

Profetul Balaam, a văzut viziunea Celui Atotputernic atunci când Duhul Domnului a căzut peste el. Cum privea în jos de pe munte, la tabăra israeliţilor, s-a trezit spunând (Numeri 24:5-6) „Ce frumoase Sunt corturile tale, Iacove! Locuinţele tale, Israele! Ele se întind ca nişte văi, Ca nişte grădini lângă un râu, Ca nişte copaci de aloe pe care i-a sădit Domnul, Ca nişte cedri pe lângă ape”.

Balaam nu ar fi spus aceste lucruri dacă ar fi văzut Israelul în mod natural şi nu cu ochii Lui Dumnezeu. La acea vreme israeliţii erau un popor mereu nemulţumit, murmurând şi plângându-se în pustie. Dar atunci când Dumnezeu S-a uitat la ei, El i-a văzut ca grădini înflorite plantate lângă ape, roditoare şi prospere.

Prietene, Dumnezeu vrea ca tu să te vezi în felul în care El te vede „ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui, şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit”. Aşa că să te vezi asemeni unui copac plantat lângă râu, aducându-şi roada la timpul potrivit! Să te vezi ca unul care nu se veştejeşte, a cărui sănătate nu păleşte. Să vezi prosperând, tot ceea ce faci.

Să ai viziunea Celui Atotputernic. Acea viziune este totdeauna una bună. Oricând vezi situaţia ta cu ochii Lui Dumnezeu, vei descoperi că situaţia ta se va schimba pentru că atunci când vezi cum vede El, Îi permiţi să lucreze ca Atotputernic în viaţa ta!

Niciun comentariu: