joi, 3 decembrie 2009

Tu eşti cu mult mai de preţ decât multe vrăbii.

Meditatii zilnice 02.12.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Matei 6:26 Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră, şi nici nu strâng nimic în grînare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu Sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?

Aşezate pe o creagă, două păsărele observă trecătorii grăbindu-se dintr-un loc într-altul. Privindu-le feţele, o pasăre o întreabă pe cealaltă „De ce este omul atât de plin de îngrijorări şi griji?” Cealaltă a răspuns „Probabil că el nu are un Tată ceresc, aşa cum avem noi!”

Cred că Domnul a creat păsările ca să ne spună că noi suntem mai valoroşi decât multe păsări puse la un loc. Isus ne-a spus foarte clar lucrul acesta. (Matei 10:29) Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi, nici una din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Apoi în (Luca 12:6) Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Totuş, nici una din ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă că acele vrăbii sunt atât de ieftine încât poţi cumpăra patru vrăbii pentru doi bani şi primeşti una gratis.

Vrăbiile sunt foarte numeroase şi comune în Israel. Cu toate astea, nici una dintre aceste comune şi ieftine păsări, nu cade la pământ fără ştirea Tatălui. Nici una din ele nu este uitată înaintea Lui Dumnezeu. Atunci, te va uita pe tine, care eşti mai valoros decât toate aceste păsări puse la un loc? Isus a spus „Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu semenă, nici nu seceră, şi nici nu strâng nimic în grînare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte.” Dacă Dumnezeu hrăneşte păsările cerului, cu cât mai mult te va hrăni pe tine, copilul Său preţios şi preaiubit?

Ai putea întreba „Atunci de ce nu văd aceste provizii?”

Răspunsul este îngrijorarea. De aceea Isus a mai spus (Matei 6:31-32) Nu vă îngrijoraţi, deci, zicând: „Ce vom mânca?” Sau: „Ce vom bea?” Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.

Prietene, dacă Lui Dumnezeu Îi pasă de aceste păsări ieftine şi atât de comune şi le hrăneşte în fiecare zi, cu cât mai mult Îi va păsa de tine, copilul Său drag şi preţios! Lasă-ţi inima în odihnă auzind ce-ţi spune (Matei 10:31) Deci să nu vă temeţi; voi Sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.

Niciun comentariu: