luni, 24 noiembrie 2008

Departeaza-te la adanc si arunca navoadele pentru pescuire.

New Creation Church – Singapore

Luca 5:4 Cand a incetat sa vorbeasca, i-a zis lui Simon: „Departeaz-o la adanc, si aruncati-va mrejile pentru pescuire.”

Dumnezeu vrea sa te binecuvanteze cat mai mult. De aceea i-a spus lui Simion, „Departeaz-o la adanc, si aruncati-va mrejile pentru pescuire.”

Adancimea este locul unde vei gasi o multime de peste. Nu-i vei gasi langa tarm, unde apele sunt linistite. Deci, a te lansa la adancime, inseamna a te increde atunci cand depasesti comfortul liniei tarmului.

Dumnezeu vrea ca tu sa te desprinzi de zona de comfort si sa pasesti in afară prin credinta, pentru a face ceea ce ti-a pus pe inimă. Poate fi ceva ce tu nu ai mai facut pana atunci, nici macar nu ai visat, ca de exemplu, la a te alatura unui grup de rugaciune. O membra al bisericii a facut acest lucru si a gasit dragoste în acel grup. Astazi ea are o casnicie fericita.

Acum, Domnul nostru, Isus, care a spus „Departeaz-o la adanc...” a spus de asemenea, „aruncati-va mrejile pentru pescuire”. Observa ca a folosit pluralul, „mreje”, nu mreja. Dumnezeu vrea sa iti dea mai mult decat ai nevoie. Visul Lui pentru tine este mai mare decat orice ai putea visa vreodata. Gandeste-te la cel mai indraznet vis al tau si Dumnezeu il va depasi fiindca El isi gaseste placerea in a-ti da din abundenta, mai presus de ceea ce ceri sau crezi. (Efeseni 3:20)

Un membru al bisericii care lucra ca si angajat, voia sa-si deschida propria companie. Pe cand ma rugam pentru el, am primit un cuvant al Lui Dumnezeu pentru el, ca sa se lanseze in afacere. Dupa ce a facut-o, a obtinut inca din prima luna, un frumos profit. Azi are mai multe companii si afacerea prospera. Dumnezeu il binecuvanteaza mai presus de visele lui cele mai indraznete.

Dumnezeu te poate binecuvanta si pe tine mai presus de visele tale cele mai indraznete. El a făcut-o pentru Simion, care a ramas uimit de belsugul pescuirii (Luca 5:9). Dar numai cand Simion s-a departat la adancime, mrejele au fost atat de pline de se rupeau si barcile erau pline. (Luca 5:6-7). Si tu vei fi uimit de pescuirea ta cand vei pasi in afara zonei tale de comfort si vei arunca mrejele la adancime, impreuna cu Domnul!

Niciun comentariu: