marți, 4 noiembrie 2008

Pacatul nu poate opri harul lui Dumnezeu

Romani 5:20 Ba inca si Legea a venit pentruca sa se inmulteasca gresala; dar unde s-a inmultit pacatul, acolo harul s-a inmultit si mai mult

Cand o personana aflata pe un post inalt este prinsa in frauda sau un pastor e implicat intr-o afacere ilegala, folosesti probabil cel mai adesea expresia 'a cazut din har'. Am ajuns sa credem ca atunci cand cineva cade in pacat, cade din har.

Dar Dumnezeu vrea sa stim atunci cand cineva cade in pacat, nu cade din har. De fapt, acea persoana cade in har! Si harul lui Dumnezeu este prezent pentru a pune acea persoana inapoi pe picioare.

Biblia ne spune ca prostituatele si vamesii – pacatosii – care au cazut in harul Domnului au fost pusi iar pe picioare. Daca pacatul din viata lor ar fi oprit harul lui Dumnezeu, ei nu ar fi putut primi harul Lui de a fi vindecati, ajutati si de a primi putere.

Este important sa intelegi ca Dumnezeu uraste pacatul pentru ca ne distruge viata, relatiile si trupul. Pacatul este daunator! Dar nu este invins de noi atunci cand vorbim de pacat sau ne bizuim pe puterea noastra. E nevoie de harul lui Dumnezeu de a distruge pacatul. De fapt, atunci cand esti sub harul Lui pacatul nu mai are putere asupra ta (Rom 6:14). Atunci cand vezi harul Lui in faptul ca l-a dat pe Isus ca sa iti ia pacatul si sa te faca pe veci neprihanit, pacatul nu mai are putere asupra ta.

Diavolul iti va spune 'Crezi ca poti sa te astepti la binecuvantarile lui Dumnezeu dupa ce ai facut azi dimineata?' Atunci trebuie sa spui 'Da, ceea ce am facut nu a fost bine. Si pentru ca eu sunt imperfect, Cristos este neprihanirea si perfectiunea mea. Pentru ca nu merit, cer harul lui Dumnezeu, care este o favoare nemeritata fata de mine.'

Pacatul nu poate si nu va opri harul lui Dumnezeu. Daca harul lui Dumnezeu poate fi oprit de pacat, Isus nu ar mai fi venit sa ne salveze pentru ca toti am fost pacatosi. Dar laudat sa fie Domnul, 'unde pacatul s-a inmultit, s-a inmultit si harul'!

Vezi cum harul lui Dumnzeu este mai mare, mai puternic decat pacatele tale? Primeste harul Lui acum si umbla in victorie peste slabiciunile sau pacatele din viata ta.

Niciun comentariu: