luni, 3 noiembrie 2008

Sangele Lui Isus pe capacul ispasirii, acopera pacatul tau

Levitic 16:14 Sa ia din sangele vitelului si sa stropeasca cu degetul pe partea dinainte a capacului ispasirii spre rasarit; sa stropeasca din sange de sapte ori cu degetul lui inaintea capacului ispasirii.

Daca ati vazut filmul Raiders of the Lost Ark, v-ati aminti ca atunci cand capacul de pe chivotul marturiei a fost ridicat, nişte creaturi stranii au iesit din el si au distrus pe toti acei care se aflau in preajma. Acest lucru nu este corect din punct de vedere biblic. Atunci, ce lucruri se aflau in chivot?

Cuvantul Lui Dumnezeu ne spune ca erau trei lucruri in chivot, vasul de aur cu mana, toiagul lui Aaron si cele doua table de piatra pe care Dumnezeu a scris cele zece porunci. (Evrei 9:4)

Aceste lucruri simbolozeaza rebeliunea omului impotriva Lui Dumnezeu. Vasul de aur cu mana, reprezinta respingerea proviziilor Lui Dumnezeu. Toiagul lui Aaron reprezinta respingerea autoritatii Lui Dumnezeu, iar tablele legii reprezinta respingerea standardelor de sfintenie ale Lui Dumnezeu.

Dar pentruca Dumnezeu Isi gaseste placerea in a fi indurator, El a pus toate aceste obiecte in interiorul chivotului si a pus capacul ispasirii deasupra, care are doi heruvimi pe el. (Evrei 9:5) Asta inseamna ca ochii Lui Dumnezeu, reprezentati de cei doi heruvimi, nu vad simbolurile revoltei omului, caci sunt acoperite de capacul ispasirii. Si odata pe an, marele preot intra în Sfanta Sfintelor, unde se afla chivotul si stropea cu sangele unui animal sacrificat, capacul indurarii. Dumnezeu spune ca nu vede razvratirea omului ci doar sangele si astfel accepta omul.

Astazi Isus este Marele nostru Preot care a stropit cu propriul sange pe capacul ispasirii aflat sus in ceruri – tronul harului. (Evrei 9:23-26) Chiar si numarul sapte (de cate ori trebuia sa stropeasca marele preot capacul ispasirii) vorbeste despre perfectiunea lucrarii Sale. Acel „de sapte ori” vorbeste despre pozitia noastra perfecta si definitiva inaintea Lui Dumnezeu, prin sangele Lui Isus.

Deci azi, cand vii inaintea Lui Dumnezeu, nu trebuie sa te ingrijorezi ca nu corespunzi si nu ai implinit poruncile si standardele Lui. Dumnezeu nu vede revolta ta fata de autoritatea Lui, sau faradelegile tale. Dumnezeu vede doar sangele Fiului Sau pe capacul ispasirii dandu-ti pozitia perfecta inaintea Lui.

Niciun comentariu: