sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Pozitia ta este absorbita in Isus

Evrei 2:17
Prin urmare, a trebuit sa Se asemene fratilor Sai in toate lucrurile, ca sa poata fi, in ce priveste legaturile cu Dumnezeu, un mare preot milos si vrednic de incredere, ca sa faca ispasire pentru pacatele norodului.

Pentru poporul Israel, pozitia lor ca natiune in fata lui Dumnezeu a fost absorbita in pozitia marelui preot. Ceea ce a fost marele preot in fata lui Dumnezeu, aceea a fost si natiunea in fata lui Dumnezeu. Daca marele preot pacatuia, el aducea vina asupra natiunii si Dumnezeu respingea intreaga natiune indiferent de cat erau oamenii de ascultatori de lege, de cat erau de credinciosi in aducerea jertfelor sau cat de greu munceau.

Daca insa marele preot era fara vina si acceptat de Dumnezeu, Dumnezeu accepta intreaga natiune chiar daca era plina de oameni care pacatuisera si nu ascultasera de legile lui Dumnezeu. Din pacate, marii preoti ai Israelului cadeau deseori pentru ca erau doar fiinte umane, si deci erau imperfecti.

Dar astazi, tu si cu mine avem pe Isus ca Mare Preot care este 100% Om si 100% Dumnezeu. Asa ca pozitia lui Isus ca si Mare Preot al nostru, in fata lui Dumnezeu este intotdeauna dreapta, acceptata si placuta Tatalui. Asadar, nu ne putem pierde niciodata acceptarea in fata lui Dumnezeu pentru ca Isus, ca si Mare Preot, aduce doar neprihanire poporului Sau.

Astazi, in cer, Isus Marele nostru Preot este asezat la dreapta Tatalui. (Rom 8:34) Aceasta inseamna ca Dumnezeu nu se uita la tine. El se uita la Isus. Daca Isus este bun, tu esti bun. Daca El este acceptat, si tu esti acceptat. Daca Dumnezeu il vede pe Isus perfect, atunci te vede si pe tine perfect. Daca El este neprihnait, si tu esti neprihanit. Si Isus, Marele nostru Preot este bun, acceptat, perfect si neprihanit, ceea ce inseamna ca asa te vede si pe tine Dumnezeu!

Nu iti poti pierde pozitia buna in fata lui Dumnezeu pentru ca Isus Cristos este Marele tau Preot. Ca sa iti pierzi pozitia, Isus trebuie sa o piarda pe a Sa mai intai. Dar noi stim ca avem un Mare Preot care este perfect si care nu poate esua. Deci nu trebuie sa iti fie frica sau sa fii constient de caderile tale cand vii in fata lui Dumnezeu. Pentru ca pozitia ta este total absorbita in Isus, poti veni plin de curaj in fata lui Dumnezeu si primi de la El tot ce ai nevoie!

Niciun comentariu: