luni, 17 noiembrie 2008

Dumnezeul lui „Mai mult decât suficient”

Luca 5:9 Fiindcă îl apucase spaima, pe el şi pe toţi cei ce erau cu el, din pricina pescuirii pe care o făcuseră.

Ca şi tânăr creştin am crescut auzind pastori spunând că Dumnezeu ne asigură doar nevoile, nu şi dorinţele. Totuşi în Biblie Dumnezeu spune în mod clar că El nu vrea să ne împlinească doar nevoile ci şi dorinţele.

De exemplu, faimosul psalm al păstorului, începe cu (Psalmi 23:1) Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. Alt psalm spune (Psalmi 34:9) Temeţi-vă de Domnul, voi, sfinţii Lui, căci de nimic nu duc lipsă cei ce se tem de El!
10 Puii de leu duc lipsă, şi li-i foame, dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de nici un bine.

Unul dintre numele Lui Dumnezeu este „Jehovah Jireh”, ce înseamnă, „Dumnezeul care aprovizionează/ asigură totul”, adică asigură mai mult decât suficient. Dumnezeul lui „Mai mult decât suficient” a venit în trup şi a umblat printre oamenii Lui. Şi mergând pe lângă marea Galileei, El nu le-a dat discipolilor Săi mici binecuvântări. De aceea i-a spus lui Petru „Luca 5:4 Depărteaz-o la adânc, şi aruncaţi-vă mrejile pentru pescuire.” Nu a spus mreaja-singular, ci plural-mrejile. Iar pescuirea a fost una în care barca era gata să se scufunde iar plasele de pescuit să se rupă. A fost o binecuvântare atât de mare şi de neaşteptată încât pe Petru şi toţi acei care erau cu el îi apucase spaima din pricina acelei pescuiri.

Preaiubiţilor, vedeţi inima Lui Dumnezeu pentru voi astăzi. El vrea să te facă să-ţi meargă bine. Nu te mulţumi cu puţin gândind că El îţi dă numai minimul necesar şi nu mai mult. Dacă ai nevoie de un loc de muncă, să ştii că El vrea ca tu să te rogi nu numai pentru un loc de muncă ci pentru o poziţie. Atunci când ai o poziţie, ai influenţă şi eşti capabil să influenţezi vieţi. Poete că ai nevoie de o mărire de salariu. Roagă-te nu doar pentru atât ci pentru a fi în poziţia de a oferi măriri de salariu.

Poţi să începi prin a fi sărac, atunci când Îl urmezi pe Dumnezeu. Dar nu poţi rămâne sărac, atunci când Îl urmezi pe Dumnezeul „mai mult decât suficient”. De fapt, asemeni lui Petru, şi tu vei fi uimit că Dumnezeul „mai mult decât suficient” îţi va da mai mult decât ai nevoie şi peste ceea ce ai cerut!

Niciun comentariu: