luni, 3 august 2009

De la Dumnezeu e usor sa iei

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Exod 3:8
Asa ca M-am coborat ca sa ii eliberez din mana egiptenilor, sa-I scot din tara aceea si sa-i duc intr-o tara buna si intinsa…

Cand copiii lui Israel au avut grija de ei insusi in Egipt, au mancat castraveti, pepeni, prazi, cepe si usturoi. (Numeri 11:5). Aceste erau toate din pamant, ceea ce inseamna ca trebuia sa se aplece sa le culeaga – munca cu durere de spate.

Dar cand Dumnezeu a avut grija de ei in tara buna si intinsa in care curge lapte si miere (Numeri 13:27), El le-a dat struguri, rodii si smochine. (Numeri 13:23). Aceste fructe nu erau din pamant si israelitii au trebuit doar sa le ia si sa le manance.

Dumnezeu vrea sa stii ca atunci cand El are grija de tine, vei vedea abundenta in viata ta si tot ce trebuie sa faci e sa intinzi mana sa iei de la El!

Deci daca iti faci planuri sa te casatoresti, nu iti spune 'Daca muncesc din greu si daca incep acum, voi avea…offf, nu mult! Masa ne va costa asa de mult! Cum sa ma casatoresc?'

Ca si copil al lui Dumnezeu, sa stii ca Taticul tau Dumnezeu se bucura de nunta ta, si El este foarte bogat! Nu am vazut nici un cuplu in biserica noastra care sa duca lipsa in ziua nuntii. Am vazut bani venind chiar si in ziua nuntii. Si pana sa se bea ultimul picur de sampanie totul este platit. In loc sa ne incredem in eforturile noastre de a avea destul pentru ziua cea mare, Dumnezeu vrea sa iti fixezi ziua nuntii si sa iti pui credinta in El sa dea din belsug.

Esti confruntat cu o datorie financiara? Cat crezi ca poti economisi muncing in plus sau avand a doua slujba? Cativa din biserica noastra pot marturisi cum Dumnezeu le-a intors situatia financiara. De fapt, Pastorul Mark, a avut o datorie de $ 16,5 milioane inainte de a deveni crestin. Dupa ce a fost mantuit, el a dat datoria lui Dumnezeu. In timp de doi ani, datoria sa a fost stearsa si a avut chiar un plus de $ 5 milioane!

Dragul meu, credinta este mana care ia. Si de la Dumnezeu e usor de luat!

Niciun comentariu: