luni, 31 august 2009

Isus, masura neprihanirii tale

Meditatii zilnice 31.08.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


(2 Corinteni 5:21) Caci pe Cel ce n-a cunoscut nici un pacat, El l-a facut pacat pentru noi, ca noi sa devenim neprihanirea lui Dumnezeu in El.

Dumnezeu vrea sa cautam neprihanirea Sa nu a noastra. Cand cautam neprihanirea noastra, vom ajunge intotdeauna sa ne simtim mizerabil pentru ca nu putem fi neprihaniti prin munca indiferent cat de greu incercam. De aceea Tatal nostru vrea sa nu amintim ca neprihanirea nu inseamna comportament bun ci e o persoana – Isus (1 Cor 1:30), si ca am devenit 'neprihanirea lui Dumnezeu in El'.

O doamna care se inchina intr-o biserica a incercat sa isi faca neprihanirea ei marturisindu-si pacatele ca sa se 'curete'. Dar si-a dat seama ca cu cat isi marturisea mai mult pacatele, cu atat descoperea mai multe pacate in ea. Se simtea miserabil si plina de vina. Stresata si obosita de marturit pacatele tot timpul, ea a parasit biserica in care se afla. De fapt, nici nu a mai pasit intr-o alta biserica timp de 10 ani.

Intr-o zi, cineva i-a dat un CD cu mesajul meu intitulat Nu vei pierde niciodata neprihanirea vesnica a lui Dumnezeu data tie, si a inceput sa asculte. Odata ce a aflat ca Isus este masura neprihanirii si acceptarii ei in fata lui Dumnezeu, a inceput sa caute neprihanirea lui Dumnezeu. Nu peste mult timp, pacea si bucurie au curs peste viata ei.

Astazi, ea se inchina in biserica noastra. Ea a marturisit cum in mod supranatural Dumnezeu i-a vindecat boala de durata pe care o avea. Chiar si sotului ei, care incepuse sa cheleasca, in mod supranatural a inceput sa-i creasca parul! Dumnezeu i-a dat toate aceste lucruri pe deasupra asa cum promisese – 'Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Sa si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.' (Matei 6:33)

Dragul meu, cautand imparatia lui Dumnezeu inseamna ca il vezi pe Isus ca pe cineva care nu a cunoscut pacat dar a devenit pacat oentru tine, ca sa iti poata da neprihanirea Lui si sa te faca neprihanirea lui Dumnezeu in El!

Si in timp ce tu proclami zilnic adevarul ca tu esti neprihanirea lui Dumnezeu in Cristos, vei vedea 'toate aceste lucruri' (Matei 6:33) ca ti se vor da pe deasupra – chiar si fara sa le ceri!

Niciun comentariu: