sâmbătă, 8 august 2009

Har proaspat in fiecare zi

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Mat 6:34 Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mîne; căci ziua de mîne se va îngrijora de ea însăş. Ajunge zilei necazul ei.

„Sunt ingrijorat de afacerea pe care trebuie sa o inchei maine”
„Sunt ingrijorat de interviul pentru post de maine”
„Rezultatele testului medical le primesc maine, mi-e teama ca nu vor fi bune.”

Dumnezeu nu vrea ca tu sa te ingrijorezi pentru ziua de maine. El iti da tot ajutorul de care ai nevoie pentru ziua de azi. Cand va veni ziua de maine, va veni si ajutor proaspat pentru atunci.

Acesta este principiul Lui Dumnezeu chiar si in Vechiul Testament. Atunci cand copiii lui Israel erau in desert, Dumnezeu le dadea mana proaspata direct din cer in fiecare dimineata (Exodul16:13-16,31). Ei nu trebuiau sa se ingrijoreze pentru ziua de maine, fiindca, atunci cand ziua de maine venea, era din nou mana proaspata. El era provizia lor, in fiecare zi.

Azi, mana Lui Dumnezeu este harul pe care ti-l da in fiecare zi. Daca esti ingrijorat pentru o situatie de maine, trebuie sa stii ca exista suficient har pentru acea situatie, cand va veni. Dumnezeu vrea ca tu pur si simplu sa te odihnesti in capacitatea Lui de a te vindeca, elibera, proteja si asigura cu cele necesare, in fiecare zi.

In Vechiul Testament, cand armatele lui Moab si Ammon au venit impotriva regelui Iosofat, Dumnezeu i-a spus regelui agitat:

2Ch 20:15 Şi Iahaziel a zis: „Ascultaţi, tot Iuda şi locuitorii din Ierusalim, şi tu, împărate Iosafat! Aşa vă vorbeşte Domnul: „Nu vă temeţi şi nu vă spăimîntaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu.
2Ch 20:17 Nu veţi avea de luptat în lupta aceasta: aşezaţi-vă, staţi acolo, şi veţi vedea izbăvirea pe care v'o va da Domnul. Iuda şi Ierusalim, nu vă temeţi şi nu vă spăimîntaţi; mîne, ieşiţi-le înainte, şi Domnul va fi cu voi!”

Cand a venit dimineata, regele Iosofat a vazut cum Dumnezeu a creat atata confuzie in campul inamicilor incat s-au nimicit singuri. Privind la toata acea lupta din campul inamic, poporul Lui Dumnezeu cu greu a stat nemiscat uitandu-se la Dumnezeu cum ducea batalia in locul lor asa cum a promis.

Prietene, atunci cand vezi o problema strecurandu-se in ziua ta de maine, nu te teme si nu dezarma, fiindca vei vedea harul si mantuirea Lui Dumnezeu eliberandu-te si luptand in locul tau.

Dumnezeu vrea ca tu sa traiesti o viata lipsita de stres, nu una plina de ingrijorari pentru ziua de maine. Cand ziua de maine va veni, harul Sau va fi acolo pentru tine ca sa te ajute, protejeze, favorizeze si sa te faca capabil.

Niciun comentariu: