duminică, 2 august 2009

Dumnezeu poate califica pe cel necalificat

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Psalm 103:4
El iti rascupara viata din groapa, El te incununeaza cu bunatate si cu indurari

Patru femei sunt mentionate in genealogia lui Isus (Matei 1:1-16). Interesant, dar nu sunt Sara, Rebeca, Lea sau Rahela, sotiile patriarhilor Vechiului Testament. Ci sunt Tamara, Rahab, Rut si Batseba, femei dintre Neamuri sau femei cu trecut care ridica intrebari in privinta moralului.

Tamara s-a coborat la deceptie si prostitutie pentru a face copii prin socrul sau. Totusi, din linia ei, tribul lui Iuda, a venit Mesia (Gen 38).

Rahab a fost o prostituata, dintre Neamuri care a devenit credincioasa in Dumnezeul lui Avraam, Isac si Iacov. (Iosua 2:1-21). De asemenea a devenit mama lui Boaz care s-a casatorit cu Rut. (Rut 4:13).

Rut, din punct de vedere moral a fost o femeie cinstita. Dar ca si moabita, ea era dintre Neamuri si deci, considerata necurata. Totusi, aceasta femeie a devenit bunica lui David (Rut 4:13-17), care era considerat de catre Evrei, cel mai mare rege.

Batseba a comins adulter cu David (2Sam 11:4). Mai tarziu, ea a nascut pe Regele Solomon (2 Sam 12:24), din linia caruia a venit Isus.

Si ce ne spune Dumnezeu noua aici?

Dumnezeu ne spune ca El este mai mare decat pacatul nostru – unde pacatul se inmulteste, harul Lui se inmulteste mai mult. Harul este mai mare decat pacatele noastre, pentru ca atunci cand lumea ne descalifica, Dumnezeu ne poate califica sa primim binecuvantarile Lui!

Dumnezeu mai spune ca El este Dumnezeul multor sanse. Povestile acestor femei ne arata ca chiar si atunci cand necazurile noastre sunt rezultatele muncii noastre, nu sunt nici finale nici fatale. Pentru ca atunci cand ne intoarcem la El, El poate intoarce situatia noastra pana cand vedem gloria Lui peste noi!

In sfarsit, Dumnezeu ne spune ca El este un Dumnezeu al plasarii supranaturale. Chiar si cand toate conexiunile pamantesti au disparut, in momentul in care ne intoarcem la El, El va gasi o cale sa intoarca captivitatea noastra in binecuvantari. Asa cum este aratat si in viata lui Rut, El ne poate pune in locul potrivit, la timpul potrivit pentru ca acea usa a binecuvantarilor si fie deschisa pentru noi!

Dragul meu, nu lasa ca trecutul tau natural sau circustantele sa te descurajeze. Increde-te in Acela care 'iti rascupara viata din groapa, El te incununeaza cu bunatate si cu indurari'!

Niciun comentariu: