vineri, 21 august 2009

Nimic nu este prea greu pentru Dumnezeu

Meditatii zilnice 21.08.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Ieremia 32:17 „Ah! Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile şi pământul cu puterea Ta cea mare şi cu braţul Tău întins: nimic nu este de mirat din partea Ta!

Mintea noastră are tendinţa de a vedea problemele mici sau mari. Chiar şi când ne rugăm pentru bolnavi, spunem lucruri ca „ai o durere de cap? Nici o problemă, hai să ne rugăm pentru vindecarea ta.” Dar dacă este cancer, noi spunem „hai să-i spunem pastorului despre asta, ar fi mai bine dacă s-ar ruga el pentru tine”. Gândim că durerea de cap este o problemă mică iar cancerul o problemă mare.

Dar acesta nu este modul în care Dumnezeu, Cel care a creat cerul şi pământul, gândeşte. Nimic nu este prea greu pentru El! Cu Dumnezeu nu există „probleme mari”. De fapt, cu cât este mai grea problema, cu atât mai uşor este pentru El. Atunci când i-a hrănit pe cei 5 000, i-au trebuit doar cinci pâini ca să hrănească mulţimea. (Matei14:15-21) Dar când a hrănit 4 000 i-au trebuit şapte pâini. (Matei15:32-38).

În modul de gândire omenesc, ar trebui mai multe pâini ca să hrăneşti mai mulţi oameni. Dar nu este aşa cu Dumnezeu. Lui i-au trebuit mai puţine pâini ca să hrănească mai mulţi oameni. Acesta este modul Lui Dumnezeu de a ne spune „cu cât e mai mare problema, cu atât este mai uşor pentru Mine. Nu spun că problemele mici sunt dificile pentru Dumnezeu, dar este atât de încurajator să gândeşti că-I este mai uşor Lui Dumnezeu să vindece cancerul decât o durere de cap.

Imaginează-te venind în faţa Lui Dumnezeu cu o problemă mare. „Deci, care este problema ta?” spune Dumnezeu. Iar tu spui „Tată, am o imensă datorie financiară, nu mii ci milioane.” „Uşor” spune Dumnezeu, „este deja anulată”.

Altă dată, Dumnezeu întreabă „care este problema ta?” şi tu spui „Tată, am fost concediat şi nu-mi pot găsi de lucru. Am deja peste cincizeci de ani şi nu am calificarea necesară”. El spune „nici o problemă. Socoteşte-te deja angajat. În această nouă slujbă, nu vei avea doar o slujbă ci o poziţie”.

Prietene, cu Dumnezeu, niciodată nu e o problemă, pentru că nimic nu este prea greu pentru El!
....................................................................................................................
Traducere Rely Tarniceri
Alte linkuri:
http://www.newcreation.org.sg/resources/dailydevotion/dailydevo.asp

Niciun comentariu: