sâmbătă, 1 august 2009

Dumnezeu nu sta la panda sa te prinda ci sa te binecuvinteze

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



2 Corinteni 5:19
Dumnezeu era in Cristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele

Intrebare: In care doua orase din vechime a facut Dumnezeu sa ploua foc si pucioasa?

Daca raspunsul tau e Sodoma si Gomora, ai dreptate. Dar daca crezi ca Dumnezeu a fost nerabdator sa distruga cele doua orase, nu ai dreptate!

Dumnezeu nu a vrut deloc. De fapt, Dumnezeu a fost in cautare de neprihaniti ca sa poata salva orasele. (Gen 18:23-32). Si eu cred ca daca Avraam l-a fi intrebat pe Dumnezeu 'Dar daca gasesti doar un singur om neprihanit?' raspunsul lui Dumnezeu ar fi fost la fel 'Nu voi distruge acel loc de dragul acelui om neprihanit.'

Astazi, Omul neprihanit a venit. Numele Sau este Isus. El a murit si a inviat din nou pentru justificarea noastra. Si Dumnezeu a fost in Cristis, impacand lumea cu Sine netinandu-ne in socoteala pacatele.

Asadar, nici o judecata nu va cadea asupra noastra penrtu ca a cazut peste Isus acum 2000 de ani la Calvar. Si daca Dumnezeu a fost destul de plin de har sa il mute pe Lot si pe familia sa inainte de judecata (Gen 19:12-22), cat de mult va face El pentru tine care nu mai esti sub judecata!

Si pentru ca Dumnezeu nu te judeca, nu fi ca nevasta lui Lot, care s-a intors sa se uite la foc si la pucioasa si a devenit un stalp de sare. (Gen 19:24-26). Ea a vrut sa vada judecata, chiar daca ingerii au avertizat-o 'Daca te uiti inapoi vei muri.'(Gen 19:17)

Deci nu te concentra pe judecata. Dumnezeu nu este impotriva ta. Dumnezeu este pentru tine. Dumnezeu este de partea ta. Dumnezeu stie ca a judecat si pedepsit pacatele tale in trupul Fiului Sau. Dumnezeu este credincios Fiului Sau si ceea ce a facut El, deci El nu te va judecata sau pedepsi niciodata.

Orice necaz ai nu este de la Dumnezeu. Dar El iti va arata o cale de iesire pentru ca El este de partea ta. Dumnezeu te iubeste. El este interesat de binele tau si al familiei tale. Astazi, Dumnezeu nu sta la panda sa te prinda ci sta sa te binecuvinteze. Si El vrea sa te binecuvinteze mai mult decat te poti gandi!

Niciun comentariu: