duminică, 9 august 2009

Isus intelege prin ce treci

Meditatii zilnice 09.08.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Heb 4:15 Căci n'avem un Mare Preot, care să n'aibă milă de slăbiciunile noastre; ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.

„Intelege Dumnezeu cu adevarat prin ce trec?”

Cateodata nu putem sa nu ne intrebam daca Dumnezeu stie cu adevarat ce inseamna sa fii sarac, respins de oameni, incoltit de dusmani sau bolnav cu febra si dureri.

Prietene, Lui Isus nu i-a fost straina durerea fizica si cea emotionala, saracia sau greutatile. El S-a nascut intr-o familie saraca, avand un loc nu prea placut mirositor in care s-a nascut (Luca 2:7), de la o varsta timpurie a stiut ce e munca grea, ca si tamplar, lucrand cu mainile Sale, stand in picioare intreaga zi si intorcandu-se acasa cu dureri in tot corpul.

Liderii religiosi ai vremurilor Sale I-au facut viata dificila, I-au contestat autoritatea (Matei21:23) si I-au testat invataturile (Matei19:3). De asemenea L-au numit lacom, bautor, prieten al vamesilor si pacatosilor (Matei11:19) si blasfemiator (Marcu2:7).

Ei au spus ca El este posedat de demoni si nebun (Ioan10:20), L-au incoltit cand I-au adus femeia adultera (Ioan8:2-11), au incercat sa-L ucida cu pietre (Ioan8:59,10:31-39) si L-au acuzat ca perverteste natiunea (Luca23:2).

Ai fost alungat din casa din cauza convingerilor tale crestine? Isus intelege prin ce treci, El a fost alungat din orasul Sau natal (Luca4:29). Ai fost respins de cei pe care ii iubesti? Isus de asemenea a experimentat durerea de a fi negat de cineva iubit (Luca22:54-62) si tradat de unul considerat apropiat Lui (Luca22:47-48). Stie de asemenea totul despre boala de care suferi fiindca a purtat bolile si suferintele noastre la cruce (Isaia53:4).

Isus cu siguranta intelege toate problemele prin care treci fiindca S-a nascut in intregime Om, a fost ispitit in toate lucrurile la fel ca noi, a suferit durerea de dragul nostru astfel incat noi sa putem avea pacea Sa si binecuvantarea de a ne ridica deasupra problemelor cu care ne confruntam!

Niciun comentariu: