luni, 10 august 2009

Nimic de facut ci doar de crezut

Meditatii zilnice 10.08.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Joh 6:28 Ei I-au zis: „Ce să facem ca să săvîrşim lucrările lui Dumnezeu?”
Joh 6:29 Isus le-a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela, pe care L-a trimes El.”

Cand am fost un tanar crestin, am participat la un seminar despre ceea ce trebuie sa facem: „a lucra lucrarile Lui Dumnezeu”. Ni s-a spus ca trebuie sa ne rugam mai mult, sa postim mai mult, sa ne cunoastem dusmanul si multe altele. M-am intors de la seminar, confuz. Apoi, intr-o zi, am gasit aceeasi intrebare in Biblie. Dar raspunsul era cu totul diferit.

In Evanghelia lui Ioan, Isus este intrebat aceeasi intrebare de multimea care era uimita de miracolele Sale - „Ce să facem ca să săvîrşim lucrările lui Dumnezeu?”. Multimea a vazut pe Isus vindecand bolnavii, hranind 5000 de barbati cu cinci paini si doi pesti.

Observi cum le-a raspuns Isus? „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela, pe care L-a trimes El.” Prietene, cea mai mare lucrare este „a crede”, a crede in Isus care a facut totul pentru tine.

Daca tu intrebi „ce trebuie sa fac pentru a primi vindecarea?”, raspunsul este „crede in Isus care (Mat 8:17 )„... a luat asupra Lui neputinţele noastre şi a purtat boalele noastre.” Am vazut membri ai bisericii noastre vindecati de boli care le amenintau viata, cum ar fi cancerul sau blocajul renal. Ei au crezut pur si simplu ca Isus a purtat bolile lor in trupul Sau pe cruce. Nu au avut nimic altceva de facut decat sa creada.

Cand temnicerul i-a intrebat pe Pavel si pe Sila „ce trebuie sa fac pentru a fi mantuit?” ei au raspuns „crede in Isus Cristos, Domnul si vei fi mantuit tu si casa ta (Fapte16:30-31). Cel mai mare miracol din viata ta se intampla nu prin ceea ce faci, incercand sa te mantuiesti singur, ci simplu, prin a crede in Isus care a murit pe cruce ca sa te salveze de la condamnarea eterna si sa-ti dea viata vesnica. Atunci de ce ar trebui miracole mai mici, cum ar fi vindecarea, sau rezolvarea financiara, sa se intample in alt mod?

Prietene, care este miracolul de care ai azi nevoie? Nu ti-a mai ramas nimic altceva de facut decat sa crezi. Isus a facut totul pentru tine!

Niciun comentariu: