luni, 14 iulie 2008

Acoperit , Protejat , Pazit

Exod 13:21- " Domnul mergea inaintea lor, ziua într'un stalp de nor, ca sa-i calauzeasca pe drum, iar noaptea într'un stalp de foc, ca sa-i lumineze, pentru ca sa mearga si ziua si noaptea.

Cand poporul Israel umbla prin desert, Dumnezeu ii conducea mergand inaintea lui, intr`un stalp de nor pe timp de zi, si intr`un stalp de foc pe timp de noapte.

In timpul zilei, Dumnezeu intindea acel stalp de nor ca o cortina deasupra poporului Sau in desert pentru a`i proteja de soarele doborator. Oamenii aveau umbra pentru a putea rezista caldurii.Astazi,esti si tu sub acoperisul Lui. El nu va permite sa fii doborat (Ps 121:3-8), nici sa fii asuprit de "fierbinteala" zilei. (Isaia 54:14)

Pe timpul noptii,cand in desert totul devenea rece si intunecat, Dumnezeu a dat poporului Sau un stalp de foc pentru a le lumina calea, si pentru a ii incalzi si a`i pazi de orice fel de pericol. Astazi, in mersul zilnic cu Domnul, nu vei fi doborat de frigul si locurile intunecoase care apar in viata intrucat Cuvantul Domnului spune "Voi sunteti toti fii ai luminii si fii ai zilei. Noi nu suntem ai noptii sau ai intunericului.(1 Tes 5:5). Nu te vei teme de groaza din timpul noptii ori de ciuma care umbla in intuneric, pentru ca Domnul te va pazi de toate aceste lucruri. (Ps 91:5-6)a

Ca si poporul Israel, care avea nevoie numai sa priveasca in sus,si sa isi pastreze ochii asupra norului sau focului, tot ce ai nevoie azi sa faci este sa privesti in sus si sa iti pastrezi privirea asupra lui Isus. Cand ai nevoie de indrumarea Lui pentru o situatie, uita`te la Isus,care are cuvintele vietii vesnice (Ioan 6:68).

Cand vezi simptomele bolii in trupul tau, uita`te la Isus care a purtat asupra Lui orice neputinta si orice boala (Matei 8:17).
Cand copiii lui Israel au fost muscati de serpi in desert, Domnul i`a zis lui Moise sa faca un sarpe de arama si sa il puna pe un toiag - o imagine a lui Isus judecat la cruce. (Ioan 3:14). Cei care au privit la sarpele de arama in loc sa priveasca la propriile rani,au fost vindecati. (Numeri 21:9). Cel care se uita la El traieste!

Dragul meu, uita`te la Isus. El este Acoperamantul tau, Protectorul si Pazitorul tau !

Niciun comentariu: