duminică, 13 iulie 2008

Rascumparat din orice fel de boala

Gal 3:13 Hristos ne-a rãscumpãrat din blestemul Legii, fãcîndu-Se blestem pentru noi, -fiindcã este scris: „Blestemat e oricine este atîrnat pe lemn”

Cel care a curatit leprosii, a deschis ochii orbilor, si a facut schilozii sa umble, a luat asupra sa toate pacatele, bolile si blestemele cand a atarnat pe lemnul Calvarului. Blestemele care erau pentru tine din cauza pacatelor tale, au cazut asupra Lui. El a fost blestemat in locul tau pentru ca tu sa fii rascumparat de sub orice blestem care venea ca rezultat al calcarii legii Lui Dumnezeu.

Care sunt blestemele? Ele sunt mentionate in Deuteronom28. Este o lista lunga si detaliata. Nu te inspaimanta citind blestemele ci salta de bucurie fiindca Cristos te-a rascumparat din fiecare din ele, inclusiv cele de boala.

Esti lovit de tuberculoza, febra sau inflamatie?(Deuteronom28:22) Cristos te-a rascumparat din fiecare din aceste situatii.

Ai noduli durerosi, tumori, iritatii pe care doctorul nu le poate vindeca? (Deuteronom28:27), Cristos te-a rascumparat din fiecare dintre aceste conditii.

Poate ca suferi de o boala serioasa si prelungita (Deuteronom28:59), nu conteaza, Cristos te-a rascumparat din oricare boala.

„Dar, Pastor Prince, ai spus despre tuberculoza, mancarimi, noduli...dar boala mea? Nu este mentionata in Deuteronom 28! A uitat Isus de boala mea?”

Nu, lucrarea Sa este perfecta, priveste la Deuteronom 28:61 „Ba încã, Domnul va aduce peste tine, pînã vei fi nimicit, toate felurile de boli ºi de rãni cari nu sînt pomenite în cartea legii acesteia.” Acest verset acopera totul. Deci, daca Cristos te-a rascumparat din acest blestem, El te-a rascumparat de sub orice tip de boala. Nu-mi pasa ce nou tip de boala va mai fi descoperit, Cristos ne-a rascumparat din toate felurile de boli ºi de rãni.

Acum, daca ai o anumita boala, spune „Aceasta boala este parte din blestemul legii dar Galateni3:13 spune ca Isus m-a rascumparat de sub blestemul legii, de aceea am fost rascumparat din aceasta boala!”. Crede si marturiseste acest lucru in fiecare zi si pe cat e de sigur ca Isus a ridicat blestemu bolii, pe atat de sigur vindecarea ta se va manifesta!

Niciun comentariu: