luni, 28 iulie 2008

El vrea, fii vindecat!

Mat 8:3 Isus a întins mîna, S'a atins de el, ºi a zis: „Da, vreau, fii curãþit!” Îndatã a fost curãþitã lepra lui.

Stii ca este voia Lui Dumnezeu ca sa fii vindecat? De fapt Isus a vindecat totdeauna pe toti bolnavii care au venit la El. Orbul, schilodul, mutul, surdul si posedatul au fost vindecati toti. (Matei8:16)

Biblia spune ca cel care L-a vazut pe Isus L-a vazut pe Dumnezeu (Ioan14:9). Vrei sa vezi cum este Dumnezeu? Priveste la Isus. Nu a dat niciodata nimanui, boala. Cand leprosul a venit la El, El nu a spus „ghinion, nu-Mi place fata ta asa ca ia si niste SIDA” ci din contra, i-a spus „vreau, fii curatit!”.

Din pacate sunt crestini care spun „este voia Lui Dumnezeu pentru mine sa fiu bolnav, Dumnezeu are un scop misterios in ceea ce priveste situatia mea, totul este parte din planul Sau divin si candva vom afla si motivele”. Insa aceeasi oameni alearga la doctor ca sa se faca bine. Isi iau medicamentele si stau la pat. De ce fac acest lucru daca ei cred cu adevarat ca Dumnezeu ii vrea bolnavi? Nu prea face sens, nu?

Gandeste putin si vei vedea ca ceea ce are sens este ca Dumnezeu te vrea sanatos. Te vrea intreg. Voia Lui Dumnezeu pentru tine este sa fii vindecat. De fapt, El este atat de dornic sa fii sanatos incat a luat toate bolile si slabiciunile in trupul Sau ca tu sa nu mai trebuiasca sa suferi astazi.

El a permis ca sa fie batut, ranit, astfel incat prin ranile Lui noi sa fim vindecati. (Isaia53:5) din moment ce El a suferit deja durerea in locul nostru, de ce trebuie sa o suferi si tu azi?

Deci, prietene, daca acum esti bolnav, sa stii ca nu Dumnezeu ti-a dat acea boala. Citeste fiecare vindecare miraculoasa pe care Isus a facut-o in Evanghelii si priveste cum El este Domnul care te vindeca (exod15:26) Asculta cuvintele Sale pline de har „Da, vreau, fii vindecat!” si sa stii ca aceste cuvinte sunt ale tale azi asa cum au fost ale leprosului atunci!

Niciun comentariu: