vineri, 18 iulie 2008

Binecuvantat oriunde te afli

Deuteronom28:3 “binecuvantat vei fi in cetate si binecuvantat vei fi in camp”

Poate ai auzit de oameni care gandesc ca pentru a avea mai mult noroc, trebuie sa se mute intr-o casa noua, un nou serviciu la o anumita companie sau chiar sa se mute in alta tara.

Adevarul este ca nu locul este cel care iti aduce binecuvantarile, fiindca binecuvantarile Lui Dumnezeu sunt oricum, peste tine. Si pentru tine, copil al Lui Dumnezeu, tu esti deja binecuvantat cu toate binecuvantarile spirituale in Isus Cristos (Efeseni1:20). El a platit pentru binecuvantarile tale cu sangele Lui. Asa ca binecuvantarea nu este peste loc ci peste om.

In orasul Ierusalim, Isus a fost biciuit, blestemat, scuipat. Si a fost in afara cetatii, pe dealul Calvarului unde a fost strapuns si crucificat. De aceea tu esti binecuvantat si in cetate si in afara cetatii, de fapt esti binecuvantat indiferent de locatie.

Poate ca lucrezi intr-o firma necrestina si seful tau nu te chiar place. De fapt, uneori, chiar te nedreptateste. Dar Dumnezeu te poate binecuvanta in ciuda sefului tau. Esti binecuvantat fiindca te increzi in Dumnezeu pentru asta. Nu are nimic de-a face cu seful tau sau cu firma.

Si atunci cand esti binecuvantat cu o promovare sau cu un bonus substantial, unii prieteni ar putea sa-ti ceara sa-i recomanzi sefului tau. Ei cred ca seful sau firma e cea care te-a binecuvantat, nu Domnul.

Poti spune „dar nu vad binecuvantarea!”

Daca nu vezi binecuvantarea, verifica ce ai crezut si ce ai spus. Te-ai plans si ai dat vina pe toti si toate in jurul tau – parinti, rasa, gen, mediu, guvern – pentru lipsa ta de binecuvantari? Ai nevoie sa crezi si sa marturisesti ca esti binecuvantat datorita lucrarii terminate la cruce a Lui Isus Cristos, nu fiindca esti de o anumita rasa sau fiindca lucrezi la o anumita companie.

Prietene, nu conteaza unde lucrezi sau unde locuiesti, care este culoarea pielii tale sau cum iti castigi existenta. Daca Dumnezeu te binecuvanteaza, tu esti binecuvantat! Si este numai datorita Lui Isus. Asa ca spune-ti „sunt binecuvantat oriunde ma aflu, binecuvantat in cetate si binecuvantat in afara ei!”

Niciun comentariu: