marți, 22 iulie 2008

Lasa-L pe Dumnezeu sa te iubeasca

1Jn 4:10 ªi dragostea stã nu în faptul cã noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul cã El ne-a iubit pe noi, ºi a trimes pe Fiul Sãu ca jertfã de ispãºire pentru pãcatele noastre.

„Ar trebui sa-L iubesti mai mult pe Dumnezeu, sa ai mai multa pasiune pentru El!”

Probabil ca ai mai auzit acest lucru si probabil ai si incercat ce ai stiut mai bine pentru a-L iubi pe Dumnezeu, doar ca sa esuezi lamentabil.

Dar care este adevarata definitie a dragostei? Lasa Biblia sa o defineasca pentru noi: „dragostea este nu faptul ca noi L-am iubit pe Dumnezeu ci ca El ne-a iubit pe noi...” Da, nu este vorba despre dragostea noastra pentru El ci de dragostea Lui pentru noi.

„Dar Biblia spune sa-L iubesti pe Dumnezeu cu toata inima ta, tot sufletul tau si toata putrea ta”.

Da, este adevarat, conform legii (Deuteronom6:5) si chiar si Isus a invatat acest lucru ca fiind cea mai mare porunca, atunci cand a umblat pe pamant (Matei22:37). Dar asta a fost inainte ca El sa moara pe cruce. La cruce, El a devenit insasi implinirea acestei legi pentru noi, cand El ne-a iubit pe noi cu toata inima, sufletul si puterea Sa, dandu-Si viata si trupul pentru noi pe cruce.

Azi, noi nu mai suntem sub lege ci sub har. Iar harul spune ca Dumnezeu ne iubeste, nu noi Il iubim. De aceea, dupa cruce, marea porunca de a-L iubi pe Dumnezeu nu a mai fost mentionata fiindca noi Il vom iubi cand vedem cat de mult ne iubeste El – pe cand eram noi inca niste pacatosi, Cristos a murit pentru noi! (Romani5:8)

Prietene, Dumnezeu te-a vazut incercand tot ce poti pentru a-L iubi. Si pentru ca El te iubeste, El vrea ca tu sa te asezi si sa stai lasandu-L pe El sa te iubeasca in schimb. El vrea sa te iubeasca cu tot ceea ce este si cu tot ceea ce are. El te iubeste neconditionat, indiferent de cine esti sau ce ai facut fiindca dragostea Lui nu depinde de tine ci de El. El nu va inceta nicicand sa te iubeasca.

Asa ca lasa-l pe Dumnezeu sa te iubeasca azi, nu te ingrijora de dragostea ta pentru El. Cu cat vei primi mai mult din dragostea Lui, cu atat mai mult Il vei iubi!

Niciun comentariu: