luni, 8 septembrie 2008

Da prioritate Cuvantului Lui Dumnezeu si vei avea un bun succes

Jos 1:8 Cartea aceasta a legii să nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi şi noapte, cautind sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbîndi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune.
Joshua 1:8
8This Book of the Law shall not depart from your mouth, but you shall meditate in it day and night, that you may observe to do according to all that is written in it. For then you will make your way prosperous, and then you will have good success.

In viata, exista succes intelept si succes neintelept. Cel neintelept este succesul care iti fura timpul cu familia, prietenii, biserica si iti distruge sanatatea si relatiile. Succesul intelept este cel care te face sa izbandesti in toate caile tale.

Dumnezeu vrea ca tu sa te bucuri de un succes intelept si cheia spre el se afla in ceea ce Dumnezeu i-a spus lui Iosua cand a preluat conducerea, dupa moartea lui Moise: Cartea aceasta a legii să nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi şi noapte, cautind sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbîndi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune. Petrecand zilnic timp in Cuvantul Lui Dumnezeu vei primi intelepciune divina care va face caile tale sa prospere si iti va da un succes intelept.

„Pastore, faci sa para totul atat de simplu, tot ce am de facut este sa petrec timp in Cuvantul Lui Dumnezeu?”

Priveste la felul in care s-a derulat viata lui Iosua pana la sfarsit. Cand Iosua a murit (Jos 24:30) L-au înmormîntat în ţinutul care-i căzuse la împărţeală, la Timnat-Serah, în muntele lui Efraim, la miazănoapte de muntele Gaaş. Iosua a mostenit un intreg tinut, cu muntele Efraim. A fost prosper si de succes.

Cuvantul mai spune ca Israelul L-a slujit pe Dumnezeu, nu idoli sau alti dumnezei, in toate zilele cat Iosua a domnit (Iosua24:31). Asta inseamna ca atata vreme cat Iosua a fost cu poporul, ei au fost atinsi de gloria Lui Dumnezeu.

Si la sfarsitul vietii sale, un Iosua implinit a avut aceste cuvinte de spus „Cat despre mine si casa mea, noi vom sluji Domnului”(Iosua24:15). Avand familia cu tine, iubindu-L pe Dumnezeu si slujindu-L, este cel mai important succes si cea mai mare prosperitate pe care o poti candva avea.

Prietene, atunci cand Cuvantul Lui Dumnezeu are prioritate in viata ta zilnica, nu vei avea doar un cont binecuvantat in banca ci si o lucrare, o viata si o familie binecuvantata!

Niciun comentariu: