luni, 29 septembrie 2008

Domnul poate si vrea

Mat 8:3 Isus a întins mîna, S'a atins de el, şi a zis: „Da, vreau, fii curăţit!” Îndată a fost curăţită lepra lui.

Atunci cand vezi o vindecare miraculoasa sau o solutie financiara, te intrebi „Dar cu mine cum ramane, Doamne?”. Cred ca leprosul care a venit la Isus, s-a intrebat la fel.

Probabil ca a auzit si a vazut de la distanta, fiindca nu i se permitea de lege sa se afle in locuri publice, cum Isus vindeca oamenii. Asa ca el nu avea nici o indoiala ca Isus putea sa-l vindece, dar nu era sigur daca El voia acest lucru. El I-a spus Lui Isus „Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti.”(Matei8:2). Cuvintele lui ne spun ca el se incredea in puterea de vindecare a Lui Isus, dar nu si in dragostea Lui pentru el.

Asemeni leprosului, pote ca tu nu ai o problema in a crede ca Dumnezeu poate sa-ti dea miracolul de care ai nevoie din moment de este Dumnezeu Atotputernic. Dar tu te intrebi daca El o va face pentru tine. Lasa ca actiunea si raspunsul Lui Isus catre lepros sa-ti clarifice odata pentru totdeauna. El si-a intins mana, a atins leprosul si a spus „Da, vreau, fii curăţit!” si imediat a fost curatita lepra lui.

Vreau sa observi ca Isus a atins leprosul. Putea sa-l vindece de la distanta doar cu un cuvant. A vindecat pe altii in acest fel, ca in cazul slujitorului sutasului si fiica femeii cananite. Asa ca de ce a atins leprosul?

Isus stia ca leprosul nu a mai fost in contact cu societatea si familia sa de multi ani, asa ca probabil se simtea dezumanizat. Cred ca Isus l-a atins ca sa-l faca sa se simta din nou fiinta umana. Atingerea Sa a fost limbajul Lui de dragoste pentru lepros.

Poti vedea inima plina de dragoste a Lui Dumnezeu? Poti vedea cat de mult l-a iubit pe lepros? Astfel te iubeste si pe tine. Ziua in care vei intelege inima plina de iubire a Lui Dumnezeu si vei crede ca El vrea sa te binecuvanteze mai mult decat vrei tu, este ziua in care iti vei primi miracolul

Prietene, arunca o privire asupra inimii pline de dragoste a Lui Dumnezeu si vei crede ca El nu numai ca poate ci si vrea sa te faca intreg!

Niciun comentariu: