miercuri, 10 septembrie 2008

Pazit in toate caile tale de ingerii Lui Dumnezeu

Psalmi 91:11 Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale;
12 şi ei te vor duce pe mâni, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră.

Eşti pe cale să traversezi strada şiceva te trage înapoi exact la timp pentru a evita să fii lovit de o maşină ce trecea. Eşti şocat. Când îţi revii, te întrebi „a fost un înger care m-a salvat de acest accident fatal?”

Eu cred că îngerii umblă cu tine. Versetul spune că Dumnezeu a dat ca însărcinare îngerilor Săi, să ne păzească în toate căile noastre. Iar ei ne vor purta pe braţe ca nici măcar o piatră să nu ne lovească.

Dar s-ar putea să nu ştim atunci când ne întâlnim cu un înger. (Evrei 13:2 Să nu daţi uitării primirea de oaspeţi, căci unii, prin ea au găzduit, fără să ştie, pe îngeri). Acesta a fost probabil cazul unui cuplu din biserica noastră care era în vacanţă pe o plajă din Penang Islands atunci când „tzunami” a lovit, pe la ora 12.30p.m. pe 26 dec 2004. Era uşor trecut de 11a.m. când soţiei i s-a făcut poftă de un anumit fel de mâncare ce se găsea doar pe insula principală şi cuplul a decis să plece mai repede pentru a ajunge acolo la vremea cinei. Pe când îşi încărcau bagajele în maşină în faţa hotelului, un om a insistat ca ei să se grăbească şi să pornească la drum.

Deranjat de nerăbdarea omului, ei au îndesat degrabă bagajele şi au plecat. În momentul în care au ajuns pe insula principală, au auzit că „tzunami” a lovit cu putere Penang Island exact pe plaja unde ei se găseau cu puţin timp în urmă. În timp ce mulţumeau Domnului pentru scăparea lor „ca prin urechile acului”, le-a trecut prin cap că acel om nerabdător putea fi un înger însărcinat de Dumnezeu să-i grăbească.

Dumnezeu ne spune că avem un număr nemăsurat de îngeri care ne însoţesc (Evrei 12:22), pe care i-a însărcinat să ne protejeze de accidente, dezastre naturale, atacuri teroriste şi alte primejdii. Aşa că nu te teme de aceste lucruri, încuindu-te în casă. Pleacă în vacanţă! Du-te la întâlnire! Crede că Dumnezeul care te iubeşte, are îngerii Săi care te veghează şi umblă împreună cu tine!

Niciun comentariu: